torsdag 1. mai 2014

La all bitterhet være langt borte fra dere

Bitterhet er årsak til masse vondt. Dels kan bitterheten ødelegge ens eget liv. Ordspråkene 17:22 forklarer at det kan tære på ens egen marg og bein. Dels kan det også ødelegge miljøet en bitter person går i. En surdeig syrner nemlig hele deigen dersom den ikke blit tatt bort og rensket ut (Gal.5:9).

Det er derfor Efeserne 4:31 sier: "La all ondsinnet bitterhet og harme og vrede og skriking og spottende tale være langt borte fra dere, sammen med all ondskap".

Løsningen? vers 32 sier: "Men bli gode mot hverandre, inderlig medfølende, så dere villig tilgir hverandre, slik som Gud ved Kristus villig har tilgitt dere".

Gå aldri med bitterhet. Rens den raskest mulig ut. Hvordan? Er den alvorlig må du snakke med Gud og den du er bitter på og gjøre så opp dere i mellom (Matt.18:15). Er den bare noe du kjenner og føler på og som kun gjelder din egen situasjon, snakk med Gud om dettte i bønn (Matt.11:28, Filipp.4:6).

Uansett: "La aldri bitterhetens rot få vokse opp og lage skade, slik at mange bli smittet av den" formaner Paulus oss i Hebr.12:15. La oss isteden få påfyll av Guds kjærlighet, glede og ufortjente godhet i våre liv, slik at hjertes glede "blir som medisin for for kroppen" (Ord.17:22a)

Ingen kommentarer: