fredag 9. mai 2014

Skal kristne feire Sabbat?

Jehova var nidkjær på at Israelittene skulle holde én dag for hellig. Denne dagen skulle de bruke på å søke ham og hvile fra sitt arbeid (2.Mos.20:8-11) Jehova var såpass nidkjær at han innførte dødsstraff for alle dem som brøt sabbatsbudet (2.Mos.31:14). Dessuten innførte han hviledagen som ett av de ti bud (2.Mos.20:8). Dersom de 10 bud fortsatt gjelder, er en kristen forpliktet til å feire Sabbat fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag. Men er de kristne underlagt de 10 bud?

For det første er det viktig å få med seg at Sabbaten var et tegn mellom Israel og Jehova (2.Mos.31:16-17). Lovpakten, inklusive de 10 bud, ble også gitt til Israel og ikke til folk av andre nasjoner (Rom.2:14).  Når Jesus levde oppfylte han den jødiske loven til punkt og prikke og satt en stopper for den ved sin død (Rom.10:4). Efeserne 2:15 sier at han faktisk avskaffet alle bud, regler og forskrifter. Hebreerne 8:13 sier at Loven har gått ut på dato og 2.Kor.3:6-11 sier at "det som er inngravert på steintavler" (altså de 10 bud) har tatt slutt.

Den kristne er altså ikke bunnet til noen Mosaisk lov. Er en kristen lovløs? Nei, han er bundet til en enda strengere lov, nemlig Kristi lov. En kristen er altså fri fra den jødiske loven, inklusive de 10 bud (Rom.7:6-7), men slave under Kristus og Hans bud (1.Kor.9:21, Gal.6:2). I denne Loven, altså Kristi Lov, er det ingen påbud om å holde en dag mer hellig enn en annen. Paulus sier: "La ingen få dømme dere angående spising og drikking eller med hensyn til en høytid eller nymånefest eller SABBAT. For disse ting er en skygge av de ting som skulle komme, men virkeligheten hører Kristus til". (Kol.2:16-17)


2 kommentarer:

Unknown sa...

Tull og vas. Dette er åpenbart Jehovas vitne, og er en STOR vranglære.
For alle som måtte lese, ikke hør på dette. Det paulus mente med frimodighet var at selvom vi bryter ett av budene, er det ingen dødstraff, fordi vi har frimodighet til å angre og be vår herre om tilgivelse. (Jeg leste dette fra bibelen da jeg valgte å søke opp "2.Kor.3:6-11". Dette er tatt heeeelt ut ifra sammenheng, jeg anbefaler dere alle å lese hele avsnittet og ikke bare noen linjer.

Det dere gjør nå... er å bryte et av de 10 bud. Du skal ikke ha noen guder før Gud. Og det dere gjør nå.... er å behandle Gud som en Bufè.... Dere tar de delene av bibelen dere er konfertable med, og lurer dere selv med å leve i nåden til Jesus. For mennesker er rebbelske av natur.

Jeg elsker dere <3 Og sier dette av deres eget beste. hvem som enn skrev det <3 Dette er vranglære, og bør bli tatt ned fra internett før noen tror dette er riktig og lurer seg selv.

Ha en fin dag videre: :)

8They are upheld forever and ever; They are performed in truth and uprightness. 9He has sent redemption to His people; He has ordained His covenant forever; Holy and awesome is His name.…

- Psalm 111:8

Unknown sa...

Jeg beklager jeg hørtes litt streng ut :( <3 Det mente jeg over hode ikke, men ble svært bekjymret <3 Vet ikke hvem som skrev det men glad i deg, derfor jeg sier det ^^ <3