søndag 25. mai 2014

70 x 7

Alle er vi ufullkomne. Dessverre innebærer det at vi sårer våre medmennesker. Det innebærer også at våre medmennesker sårer oss.

Jesus lærte oss at vi alltid skal tilgi når noen oppriktig angrer sine synder. Hvor mye skal vi tilgi? Vel, i Matteus 18:22 sier Jesus at vi skal tilgi sytti ganger syv ganger, m.a.o hele tiden.

Når du går rundt med en tilgivende holdning er du alltid fri. Dessuten blir du lett å ha med å gjøre. Folk trives rundt et menneske som er raus og kjærlighetsfull. Kjærligheten dekker jo over en mengde synder (1.Pet.4:8)

Èn ting vil jeg at du skal vite. Selv om du har tilgitt behøver du ikke nødvendigvis ha tillit. Tilgivelse gir vi umiddelbart til alle som angrer. Tillit er noe som rives ned umiddelbart, men som tar lang tid å bygge opp i gjen.

Husk på når andre gjør deg vondt at det er helt OK at du ikke har tillit til dem etterpå. Din tillit skal folk faktisk få gjøre seg fortjent til å ha, men tilgivelse, den gir du umiddelbart du ser anger og omvendelse.For slik som Gud har tilgitt oss i Kristus, slik tilgir vi villig vår neste (Kol.3:13)

Ingen kommentarer: