lørdag 17. mai 2014

Hvorfor feirer ikke Jehovas Vitner 17.Mai?

Tv2 humorist og assistent til Else Kåss Furuseth, Espen P.A. Lervaag, skriver i dag på sin Facebook side: ”Du veit det er 17 mai når du ikke vet om du er inne på Facebook eller hjemmesiden til Vigrid”.  (For deg som ikke vet hva Vigrid er, er dette en norsk organisasjon som blant annet kjemper for at ”Nasjonal Staten Norge skal være etnisk ren”).

Espen er komiker og vet å sette ting på spissen. Like vel har han et poeng. Et poeng Jehovas Vitner har tatt konsekvensen av.

Jehovas vitner feier nemlig ikke 17 mai. Hvorfor? Nettopp på grunn av nasjonalisme.  Selvsagt er Jehovas Vitner takknemlig å få bo i Norge. Selvsagt ber vi for øvrigheten (1.Tim.2:1-2). Selvsagt er vi lovlydige borgere (Rom.13:1-7) Selvsagt betaler vi skatt (Mark.12:17), men like selvsagt er vi midlertidige innbyggere i landet (Hebr.11:13) og har en helt annen konge enn den Norge har (Apg.17:7). Vi har forstått at vi tilhører et annet Rike (Daniel 2:44) og at vi er Ambassadører eller Envoyeer for dette Riket (2.Kor.5:20). Å delta i politiske eller nasjonalistiske feiringer (uansett om de er svært så uskyldige) vil for oss være å støtte opp om ”kongene på jorden og deres måte å styre på” (Åp.19:19,13:1-3,7-8) og dermed være en venn av Verden (Jakob 4:4).

Så hva har vi gjort i dag? Vel, en del av ungdommene i menighetene på Østlandet reiste til Liseberg og blir borte hele dagen. Andre har reist ut på svabergene for å grille og kose seg. Selv har jeg brukt dagen på å studere den 32 siders brosjyren: ”Rettledning fra Gud – Veien til Paradiset”, som er en spesial designet brosjyre for Muslimer. Brosjyren viser på en genial måte hvorfor Torah og Evangeliene er til å stole på ved hjelp av Koran sitat og logikk, hvorfor Jesus er den eneste veien til Gud, samt at den sanne Gud har et navn og at vi gjør lurt i å følge Hans veiledning. Brosjyren finnes på alle mulige og umulige språk så på mandag gleder jeg meg til å besøke mine arabiske og persiske venner med litteratur på deres eget språk.


Savner jeg barnetog, hornmusikk og norske flagg? Nei. Selv om folk flest koser seg og har det hyggelig (noe som selvfølgelig ikke er feil i seg selv), forstår jeg bakgrunnen for 17 mai feiringen og bruker heller tiden på å være takknemlig for at Gud har latt oss få bli undersåtter av sitt land, som blir styr av sin konge (Åp.19:16). I dag er jeg svært takknemlig over at Gud, som ikke ekskluderer noen nasjonalitet, men tar i mot alle de som ønsker å komme til Ham (Appg.10:34-35), har latt oss forkynne for alle nasjonaliteter og tungemål budskapet i Matt.24:14. 

Ingen kommentarer: