fredag 30. mai 2014

Blomster Finn

Dagens andakt har ingen verdens ting med Blomster Finn å gjøre. Jo, muligens kanskje litt. Jesus forklarer oss noe veldig viktig angående jordsmonn i Markus 4:14-20. Denne informasjonen er viktig for oss, for dersom vi ikke er et rett jordsmonn må vi bruke litt tid på å bli et rett jordsmonn. Vårt evige liv avhenger faktisk av det.

Hva betyr egentlig jordsmonnet i Markus 4? Vel, Jesus sier at hjertet vårt er dette jordsmonnet. Vår hjerte-innstilling til Guds Ord avgjør om Jesu arbeid med oss blir et godt eller mislykket prosjekt. Det er faktisk ikke opp til Jesus, men til meg og deg.

Hvilke innstillinger snakkes det om? Vel, i korthet er det slik at:

Markus 4:15 snakker om de som hører, men ikke bryr seg i det hele tatt.

Markus 4:16-17 snakker om de som gleder seg over å høre sannheten, men gidder ikke å gå noe særlig dypere med det de hører. Når trengsel og forfølgelse kommer, tar de letteste utvei og stikker av de også.

Markus 4: 18-19 snakker om de om egentlig ikke har lyst. De har egentlig lyst til å gjøre hva de selv vil og holder bare ut en liten tid, så er de borte. Bekymringer og rikdommens bedrag tok dem til slutt.

Markus 4:20 snakker om de som hører Ordet og gjør noe med det. De tar noen valg i livet og bestemmer seg for å følge Jesus uansett hva folk mener og synes om et slikt valg. Koste hva det koste vil.

Heldig vis har du og jeg fortsatt mulighet til å forandre hjertets jordsmonn dersom det skulle være nødvendig. Hvilket jordsmonn du vil ende opp med til slutt er faktisk opp til deg selv og ikke til Han som sår såkornene. Har du "guts" nok til å evaluere deg selv?

Hvilket jordsmonn velger du å ha til slutt?

1 kommentar:

silk plants sa...

Dette innlegget er så fantastisk at jeg har book det for min fremtidige bruk. Flott arbeid må jeg si