tirsdag 6. mai 2014

Hva ser du i speilet?

Jenter elsker å se seg i speilet. Noen ganger er jeg litt usikker på hva de ser etter. Ser de etter hvor vakre de allerede er, eller ser de etter hvordan de kan bli enda mer vakker? Begge deler er nok viktige.

Bibelen sier at vi skal fortsette å se inn i "Frihetens fullkomne lov" og bruke dette som vårt speil (Jak.1:23-25) Men hva ser vi egentlig der i speilet?

Vi kan gjøre som jentene, nemlig å velge å se etter 2 ting. For det første: Vi kan se hvordan Guds standard er. Når vi gjør dette med en rett innstilling ønsker vi å justere oss selv og våre brister slik at vi blir mer og mer Kristus lik (Gal.4:19). Vi blir med andre ord Ordets gjørere ikke bare dets hørere slik Jakob 1:22 sier.

Samtidig må vi ikke glemme å se hvor vakre vi er. Vi må huske at Gud ser på oss igjennom Kristus. Vi er jordens salt. Vi er verdens lys. Vi er bærere av Guds Navn. Vi står i en rettferdig stilling overfor Gud med vår synd strøket ut (Apg.3:19). Vi er Jehovas representanter midt i en fordervet verden.

Å se i speilet gir oss håp, tro, tilfredsstillelse og mot. Det gir oss også en indre lyst til å forandre oss. Husk det neste gang du ser deg i ditt åndelige speil.

Ingen kommentarer: