onsdag 21. mai 2014

Den velsignede lovløsheten

Det å bo i Norge innebærer at man blant annet er nødt til å overholde den norske lov. Gjør man ikke det betraktes man som en lovbryter. Man lever lovløst. Når Bibelen sier at vi skal "gi tilbake hva keiserens er" og "underordne dere enhver myndighet", innebærer dette en respekt for Staten som igjen viser seg i at vi overholder de lover og regler som er satt for oss av øvrigheten (Markus 12:17, Rom.13:1).

Som kristne har vi også noen lover å forholde oss til. Vi er vi fri fra den Mosaiske lov, med alle dets 613 bud og regler, men Slaver under Åndens og Kristi Lov (Rom.7:6, 1.Kor.9:21, Gal.6:2).

Men visste du at det er ett område hvor vi kristne er fullstendig lovløse? Var du klar over at Bibelen sier  at på dette området finnes det ingen lover å forholde seg til? Bli med meg til Galaterne 5. Her i vers 22 og 23 leser vi: "Åndens frukt, derimot, er kjærlighet, glede, fred, langmodighet, vennlighet, godhet, tro, mildhet, selvkontroll.  MOT SLIKE TING ER DET INGEN LOV.

I dag oppfordrer jeg deg til å gå bananas. Bolt deg i din nye frihet. Du kan praktisere disse 9 fruktene i så store mengder og like vel ikke risikere å få noe som helst tilsnakk, hverken fra myndigheter eller menighet. Finn noen mennesker du kan dele denne frukten med og nyt den velsignede lovløsheten!




Ingen kommentarer: