onsdag 28. mai 2014

Den som frykter mennesker setter feller for seg selv

Ordspråkene 29:25 sier noe interessant. Det sies der at: "Den som frykter mennesker setter feller for seg selv, men den som stoler på Jehova er trygg".

I dag kom en person vi studerer Bibelen med hjem til oss. Han var helt ute av seg. Han hadde nettopp snakket med folk i sin egen menighet som hadde skjelt ham ut. Hvorfor hadde de det? Han hadde spurt dem om de kunne forklare visse skriftsteder for ham. Det kunne de ikke. De (ikke han) ble såpass frustrerte av dette og denne frustrasjonen og redselen over ikke helt å kunne svare slo seg altså ut i et sinne mot vår bibelstuderende venn.

Vår venn sa noe interessant. Han sa: "De VET inne i seg hva som er rett lære. De VET inne i seg hva som er rett praksis. De ønsker bare ikke å konkludere høyt. Hvorfor ikke? Jo, fordi de frykter mer hva menneskene i menigheten og menighetens ledelse skal si og synes enn å stå opp for det de VET er sant". (Galaterne 4:16)

Bibelen sier at slike mennesker setter feller for seg selv. Jesus sier at "slike mennesker er ikke meg verd" (Matt.10:37). Det Bibelen oppfordrer oss til er derimot isteden å stole på Jehova. "For den som stoler på Jehova er trygg (Ord.29:25)


Ingen kommentarer: