mandag 26. mai 2014

Hæææ…??? Ikke kopiere oljer???

Jehovas Vitner studerer Bibelen på møtene sine. Temaer blir drøftet i plenum og sammen forsøker man å se bredden, høyden, dybden og lengden, slik Paulus beskriver det (Ef.3:18).

Noe av det jeg aller mest setter pris på er at Jehovas Vitner i fellesskap gjennomgår hele Bibelen. Verden over har vi samme ukentlige "lese lekse" og hver torsdag kommenterer vi det vi har lest. Nå er alle Jehovas Vitner ferdig med Åpenbaringen og vi har rukket å komme til 2.Mos.34-37.

Forrige ukes "lese lekse" var fra 2.Mos.30-33. Der leste jeg noe rart. I kapittel 30 sies det at bare Aron og hans sønner skal få ta del i "Hellig Salvingsolje". Dersom noen hermer denne oljen eller bruker den på noen andre enn Aron og hans sønner skulle de lide døden (30:31-33).

I dag er det mange som trosser dette prinsippet og like vel hermer det åndelige Levittiske prestedømme. De salver seg selv og hevder at de er en del av dem som er kalt til å være Konger og Prester over jorden (Åp.5:10). Fruktene av deres tjeneste avslører dem. De er selv-utvalgte arbeidere. Arbeidere som Gud ikke har innsatt til oppgaven.

Gud er nok like nidkjær på at "Den Hellige Salvingsoljen" ikke skal kopieres i dag som han var den gang. Han ønsker at tilbedelsen av Ham skal foregå på Hans måte, ikke vår egen. Vi kan ta på oss den ene "oljen" etter den andre, men dersom ikke læren, livet, kraften og ordningene samstemmer med Guds Sannheter, hjelper det så lite.

På samme måte som den ekte vare fantes den gang, finnes den ekte vare i dag. Kjensgjerningene sier oss det. Ikke alle liker dette faktum, men alle som vil, kan kvalitet sjekke påstanden og finne ut om den holder vann.

Ingen kommentarer: