lørdag 24. mai 2014

Motløshet

Du er et menneske. Du lever i denne verden. På grunn av Adams fall har også du blitt ufullkommen. Med andre ord kan du ikke noe for at livet ikke alltid er en dans på roser. På denne siden av Paradiset vil det alltid være slik at du kan bli motløs. Det er helt i orden. Du er rett og slett normal.

Like vel forteller 2.Tim.1:7 at vi ikke har fått en motløshetens ånd fra Gud. Det kom jo ikke som en bombe. Vi vet jo at Gud ikke gjør oss motløse. Dette var altså ingen nyhet.

Den gode nyheten er det som står i resten av verset, nemlig at Gud gir oss kraft, kjærlighet og et sunt sinn.  Gud ønsker altså å lette på vår motløshet ved å hjelpe oss. Både med energi, kjærlighet og gode tanker. Vi vil nok alle si JA TAKK til et slik tilbud.

Hvordan får vi benyttet oss av den kraften, kjærligheten og det sunne sinnet Gud vil gi? Jo, først og fremst at vi kommer til Ham i bønn og forteller at vi behøver det. Vi erkjenner at vi er motløse og desperat behøver påfyll av hjelp. Hebr.4:16 sier at her, fremfor Guds trone, kan vi finne ufortjent godhet til hjelp i rette tid.

En annen "kraft, kjærlighet og sunt sinn"- kilde er menigheten. Når vi oppsøker den eller ringer en bror eller søster vil de kunne gi oss påfyll av hjelp. Guds Ånd kan virke gjennom våre søsken og bare en prat med dem kan løfte oss og styrke oss.

Er du motløs? Dersom du ikke er alt for syk (da behøver du kanskje oppsøke profesjonell hjelp og medisin er heldigvis å få), ja da anbefaler jeg deg til å åpne hjertet ditt i bønn til din Far som har gitt deg en åndelig familie som sammen kan gi deg den styrke og det mot du behøver i hverdagen.

Ingen kommentarer: