søndag 18. mai 2014

Hvor sugen er du på åndelig mat?

Dronningen av Saba var velstående. I 1.Kongebok 10:2 leser vi at "Til slutt kom hun til Jerusalem med et meget imponerende følge, kameler som bar balsamolje og gull i meget stor mengde og edelstener". Vers 10 sier at hun gav Salomo 120 talenter Gull, noe som tilsvarer ca 300 millioner norske kroner i dagens verdi. Til tross for hennes overveldende rikdom hadde hun reist til Jerusalem. Hvorfor hadde hun gjort det?

Ikke var det for å tjene mer penger eller øke sine materielle eiendeler. Vers 1 sier nemlig: "Nå hørte dronningen av Saba ryktet om Salomo i forbindelse med Jehovas navn…og hun begynte å tale til ham om alt det som lå henne på hjertet" (vers 2b). På hvilken måte delte hun sitt hjerte? Vers 1b sier: Hun kom...med innviklede spørsmål". Dronningen av Saba var altså interessert i hvem Jehova var og hva han sto for. Nå hadde hun en mengde spørsmål i det henseende som ikke var tilfredsstillende besvart.

Hvordan endte historien? Vers 3b sier: "Det viste seg at det ikke var noe anliggende som var skjult for kongen, og som han ikke gjorde rede for henne". Jehovas Visdom gjennom kong Salomo dekket altså alle hennes åndelige behov. Hun fikk svar på alt hun lurte på.

Da hun skulle reise hjem sa hun til Salomo: "Lykkelige er disse dine tjenere som stadig står fremfor deg og lytter til din visdom" (10:8). Hun sa ikke: "Lykkelige er folket ditt som er så rike", eller "Lykkelige er folket ditt som bor såpass fint". Nei, det som imponerte Dronningen av Saba var Jehovas Visdom. Hun forsto at man blir lykkelig av å få Jehovas svar på sine spørsmål. Hun forsto at materiell velstand ikke kunne måle seg med åndelig innsikt.

Interessant er det å merke seg at det var ca 300 mil fra Saba til Jerusalem. Dronningen brukte ca 150 dager på kamelryggen for å komme seg frem og tilbake fra Salomo. Hun var altså desperat åndelig sulten på "å høre om visdommen som var forbundet med Jehovas Navn" (10:1) og anstrengte seg faktisk relativt kraftig for å få sine åndelige behov dekket. Viste ikke dette en fantastisk innstilling?

Jehova så hennes fine hjerteinnstilling. Jesus sier i Matt. 12:42 at Dronningen av Saba vil få en oppstandelse fra de døde. Så ikke bare fikk Dronningen av Saba svar på sine åndelige spørsmål. Hun fikk også evig liv. Hun valgte rett i livet takket være at hun valgte å handle på sin åndelige hunger.

Våg å gjør det du også. Du vil aldri i livet bli skuffet, snarere rikt velsignet både nå og i fremtiden.

Ingen kommentarer: