onsdag 14. mai 2014

Sykdom - kan den leges?

Hvor kommer sykdom i fra? Vel, Bibelen lærer i Romerne 5:12 at synd og død kom inn i verden under syndefallet. Før dette var "alt såre godt" (1.Mos.1:31) Vi kan derfor trekke slutningen at sykdom og plager rett og slett er en konsekvens av at vi syndet og dermed brøt Guds velsignelser over våre liv. På grunn av Adam og Evas fall har vi arvet ufullkommenhet både i psykisk og fysisk forstand .Vi kan konstantere at hele verden ligger i den ondes makt (1.Joh.5:19).

Jesaja 53:4-5 forteller oss at når Gud sendte Jesus til jorden så tok Jesus "Våre sykdommer på seg og våre smerter bar han…og på grunn av hans sår har vi blitt helbredet". Matteus tolker dette som fysisk helbredelse (Matt.8:17). Apostelen Peter kobler dette opp i mot en åndelig (1.Peter.2:24)

Begge har rett. Når Jesus vandret her på jorden helbredet han både åndelige sykdommer (Joh.8:31-32) og fysiske (Lukas 6:19).

I dag lever vi i en tid hvor Jesus kan helbrede, men gjør det ikke i den utstrekning han gjorde dette mens han vandret på jorden. Hvorfor ikke?

Svaret er relativt enkelt. Det er først i Paradiset alt vil bli et paradis (Åpenbaringen 21:1-4). Da skal all sykdom, all smerte, all sorg, all pine være borte. Det er denne velsignelsen Jesus kjøpte tilbake da han døde for oss.

Når Bibelen sier at Paradiset vil komme, innebærer dette at Paradiset ikke er her nå. Men hvorfor griper ikke Gud inn før og helbreder alle som ber ham?

Det kan jeg jo ta opp i neste andakt.

Ingen kommentarer: