onsdag 7. mai 2014

Strøket ut - hva betyr ordet for deg i ditt forhold til Jehova?

Apg.3:19 forteller oss at synden vår er "strøket ut". Det greske ordet for "Strøket ut" er verbet ἐξαλείφω (exaleifo) som betyr å bli tørket vekk, visket bort, kansellert eller utslettet.

Hva innebærer dette for deg og meg?

Det er av den viktigste betydning at du og jeg forstår at synden vår er EXALEIFO. Tenk deg bare på hvordan vi nærmer oss Jehova når vi forstår at Han ved hjelp av Jesu blod har kansellert all vår skyld, all vår synd, all vår skam. Vi kommer med takknemlighet, med lettelse, med dyp verdsettelse og kjærlighet. Vi nærmer oss en Dommer som nettopp har frikjent oss fra døden.

Betyr det noe mer? Ja. Det har en stor innvirkning på hvordan vi lever våre liv i hverdagen. Det å gå rundt med dårlig samvittighet, synde skyld, fordømmelse og mindreverd fordi vi ikke strekker til er en ytterst grusom følelse. Denne følelse drar oss ned og skaper psykiske og åndelige nedturer for oss.

Når vi lever i bevisstheten om at synden er EXALEIFO kan vi puste lettet ut og bruke den energien vi før brukte på å fordømme og se ned på oss selv, til å hjelpe andre til å bli venn med Ham som kan stryke ut også deres syndeskyld. Denne informasjon vil hjelpe dem psykisk. Denne informasjonen vil hjelpe dem sosialt. Den hjelper dem mentalt og åndelig. Den er rett og slett frelses avgjørende.

Velkommen til Forlikelsens Tjeneste! (2.Kor.5:19-21).


Ingen kommentarer: