mandag 12. mai 2014

Siste etappe

Peter holder et interessant resonnement i 2.Peter 3. Etter å ha tatt et kraftig oppgjør med endetidens Falske Kristne og Ateistiske Spottere, rettes fokuset på "Jehovas Store Vredes Dag", altså Harmageddon. Her forklarer han at denne "dag" kommer som en tyv om natten og at på denne dagen skal ugudelige mennesker dømmes og tilintetgjøres (3:7)

Ettersom at dette kommer til å skje stiller Peter spørsmålet: "Hva slags mennesker bør dere ikke da være"? (v.11).

Det er et tankevekkende spørsmål. Hvordan bør vi leve når vi vet at Harmageddon er såpass nære?

La meg illustrere med et eksempel fra sportsverden. Norge går 4x10km langrennstafett i OL. Petter Northug går tredje etappe og du skal gå siste. Du gru-gleder deg over at du har fått privilegiet av å gå siste etappe. Men hvordan har du forberedt deg? Har du trent? Har du spist riktig mat? Har du kontroll over skiene? Har du kontroll over smøringen? Hvordan har du lagt opp taktikken? Skal du satse på spurt eller skal du rykke med én gang? Kort sagt er du forberedt på å gå ditt livs viktigste skiløp?

Peter forklarer oss hvordan vi skal løpe vår åndelige sisteetappe. Han sier i vers 14: "Derfor dere elskede, ettersom dere venter på disse ting, så gjør deres ytterste for til slutt å bli funnet plettfrie og lyteløse av Ham". Og i vers 11 sier han at vi må ha: "gjerninger som hørere en hellig livsførsel og gudhengivenhet til".

Når vi nå vet at Harmageddon er såpass nær, la oss da løpe vårt løp med faste skritt. La oss ha blikket rettet mot målet og ha prioriteringene klare. Ikke bare skal vi vinne seiersprisen, men vi skal hjelpe så mange som mulig til å seire med oss. La oss leve rent. La oss leve hellig. La oss bruke tiden på å forkynne Bibelens livreddende budskap. La oss rett og slett vinne siste etappe. Er du klar?




Ingen kommentarer: