lørdag 8. mars 2014

Du bestemmer over dine følelser

Dagens andakt er rettet mot relativt friske mennesker. Lider du av en psykisk lidelse gjelder det jeg skriver om "å bestemme over sine følelser", ikke deg, kun bibelpunktene. ….Over til andakten….:

Du er ikke dine følelser. Du er du og dine følelser er bare svingninger i humøret som går opp eller som går ned. Alt for mange identifiserer seg med sitt humør. De ER sure. De ER deprimerte. De ER redde. De ER sinte. De identifiserer seg rett og slett med hva de føler. Deres identitet defineres av humøret.

Gå ikke i den grøften. Du er nemlig ikke hva du føler. Du er hva Gud sier at du er. Det er ikke følelsene dine som bestemmer over deg, Bibelen forteller deg hvem som er din Herre. Selv om følelsene skriker høylytt er det faktisk slik at det er DU som bestemmer over følelsene dine.

Mange lar følelsene kjøre karusell med de. Dag ut og dag inn blir de et offer for mindreverd, selvforakt eller prestasjonsangst.  Hør min venn. Det er på høy tid at vi lar en annen røst vinne over følelsene dine. Hvilken røst? Jo Guds. La meg ta en eksempel:

Du har syndet. Du føler deg pill råtten. Du har bedt til Gud om tilgivelse. Bibelen forsikrer deg om at Gud har tilgitt ALLE dine synder (1.Joh.1:9). Like vel føler du at Gud er sint. Hva er rett? Nettopp. Gud og ikke følelseslivet. Det er viktig å vite hva Gud sier. Han taler alltid sant om deg.

La oss se på noen oppmuntrende tanker fra Gud som kan styrke oss:

1. Bibelen sier at du er skapt på underfullt vis =  Salme 139:13-17

2. Bibelen sier at du er verdifull selv med dine ufullkommenheter = Salme 8:4-7

3. Bibelen sier at Jesus syntes du var verd å dø for = Joh.3:16

4. Bibelen sier at Jesus er med deg hver dag - du er altså ikke alene = Matt.28:20

5. Bibelen sier at du har fått et talent = 1.Peter 4:10

6. Bibelen sier at dersom du sliter, vil Jesus gi deg hvile og ny styrke = Matt.11:28

7. Bibelen lover deg fremtid og håp - du behøver ikke se mørkt på ting = Jesaja 29:11

8. Bibelen sier at det er greit å be om personlige ting. Be og du skal få. = Matt.7:7

9. Bibelen sier at Gud skal ta seg av deg. Du skal ikke lide nød = Salme 23

10. Bibelen sier at du og Gud kan være et radar-par for evigheten = Jakob 4:8

Du, slutt med å la følelsene få kjøre karusell med deg.La ikke omstendighetene prege deg. Bestem deg heller for at du skal prege omstendighetene. Hvilken røst skal vinne i livet ditt? Jo Guds. Mediter over disse 10 punktene og du vil se at Sannhet og Sunnhet vil råde i livet.

Ingen kommentarer: