søndag 23. mars 2014

Er hjertet med eller er det lunkent?

Elskede venn. Dette er ikke så enkelt å formidle, men du skjønner….når det gjelder kristen tro så hjelper det ikke så mye å VITE hva som er rett eller feil, sant eller falskt. Jehova ser nemlig ikke etter hvilken kunnskap du har, men hvordan hjertetilstanden er.

Hjertetilstanden kan være så mangt. Vårt hjerte, eller vårt indre liv, kan være forrædersk (Jer.17:9), hjertet kan være svikefullt (Ord.12:20), hjertet kan være stolt (Ord.18:12). I Johannes Åpenbaring gransker Jesus hjertene og sier at hjertet kan være lunkent (Åp.3:16). Hjertet kan altså være i en hel rekke tilstander. Men hvorfor er det så viktig? Vi kjenner jo Sannheten, er vi ikke da sikret?

Nei. Du forstår, Gud ransaker ikke vår kunnskap og innsikt. Han ransaker ikke vårt doktrinære ståsted (selv om dette selvfølgelig er helt avgjørende for å være i Sannheten), nei, Gud ransaker våre hjerter sier Rom.8:27. Det hjelper ikke å være kunnskapsrik når hjertet ikke er engasjert, oppriktig og hengivent. Et hjerte som vet Sannheten uten at det er engasjert i Sannheten ender i døden.

Det bør få oss til å tenke. Selv om vi vet hva som er sant og rett bør vi altså granske våre hjerter. Det holder altså ikke at våre hjerter vet Sannheten. Gud vil at vi skal brenne for den også. Apollos var et godt eksempel her. Det står at han ikke visste alt, men han var brennende i ånden (hjertet). Apg.18:24-27. Apollos fikk ros og ble til god hjelp for alle de troende han betjente.

1.Sam.16:7 sier noe interessant. Her sier Jehova at han IKKE ser slik mennesker gjør, nemlig etter det ytre, men Jehova ser etter hvordan vi har det i hjertet vårt. I dag vil jeg at du skal konsentrere deg om hjertet ditt. Glem hvor mye du vet. Glem hvor mye du har vitnet. Glem hvor mye ros eller ris du har fått i det siste. Tenk heller på hjertetilstanden din. Er hjerte ditt brennende?

Bli ikke stolt av deg selv. Bli heller ikke mismodig fordi du ikke greier å være så flink som alle andre. Nei, Ordspråkene 4:23 sier noe helt avgjørende: "Vokt HJERTET ditt fremfor ALT du vokter, for LIVET utgår i fra det". Har du et hjerte som brenner for Jesus og Jehova, ja da har du startet på en prosess og en livsstil som ender opp i Paradiset.

Ingen kommentarer: