onsdag 5. mars 2014

I Love U and I Change U

Det er egentlig det Johannes 3:16 sier.  Gud roper det ut: "Jeg EEEEELSKER DERE og Jeg vil FORVANDLE DERE". Hvordan gjør han det? Jo, han gjør det ved å sende sin Sønn.

Hva gjorde denne Sønn som kan bevise at Gud elsker oss og forvandler oss?  Jo, vers 16 sier "enhver som viser tro på ham skal ikke tilintetgjøres".  Kjærligheten er altså at menneskeheten kan bli reddet fra tilintetgjørelse dersom de velger å vise tro på Guds Sønn.

Men vent nå litt... Er det kjærlig å drepe alle de som ikke velger å tro på Guds Sønn?Hvorfor må folk dø? Er ikke dette den reneste Nord Koreanske trussel propaganda å påstå noe slikt?

Ikke helt. Dersom du tenker deg litt om vil du raskt konkludere med at dersom vi skal se en rettferdig verden som vi kan kalle Paradiset, må alle som bor der være rettferdige. Et Paradis med Hitler, Stalin og folk som kun tenker på seg sitt og sine blir ikke et Paradis.

Det er derfor Jesus kom. Han kom for å rense oss fra all urettferdighet på den ene side og på den andre side hjelpe oss til å praktisere rettferdighet ved at vi blir Hans disipler (1.Pet.2:21).

Dette er sann og ekte kjærlighet. Den ekte kjærligheten går altså ut på å hjelpe oss små mennesker til å leve slik Gud vil og når vi ikke greier å gjøre dette så tilgir han oss alle våre feil, mangler og brister så sant vi oppriktig angrer. Gud altså både tilgir, former og istandsetter.

1.Joh.4:10 sier derfor det så vakkert: "Kjærligheten er ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder".  Det er som Gud ved å sende Jesus sier: I Love U and I change U

Ingen kommentarer: