fredag 28. mars 2014

Vil du være en av Trosheltene

Les Hebreerne 11. Der snakkes det om Abel, Enok, Noah, Abraham, Sara, Josef, Moses osv. Plassen var for liten dersom Paulus skulle rukket å skrive om Gideon, Barak, Samson, Jefta ,David, Samuel og Profetene.  Er det ikke fantastisk lesning? Her er enkle menn og enkle kvinner listet opp i Bibelen og fått navnet "Troshelter". Hvorfor ble de kalt det?

De ble ikke kalt Troshelter fordi de var flinke. De ble ikke kalt Troshelter fordi de visste så masse eller hadde et uovertruffent intellekt. Det var ikke for deres rikdom, deres foreldre eller deres oppvekstvilkår som gjorde de til Troshelter. Men hva var det som var så spesielt med disse menneskene?

De ble kalt Troshelter fordi….nettopp:…DE TRODDE...

Det gjør du også. Du tror. I utgangspunktet er det ikke forskjell på disse menneskenes tro og din. Begge har hørt om Gud. Begge har akseptert det de hørte og begge retter livet sitt etter hva de har hørt.

Hva gjør det deg? Jo, du har potensiale i deg for å bli en Troshelt. Hvorfor? Fordi du også tror. Bibelen sier: "Alt er mulig for den som tror" (Markus 9:23)

I dag oppmuntrer jeg deg til å rette blikket mot Jesus. Troens Opphavsmann og Fullender. Husk at det er ikke du som skal gjøre storverk for Ham, men det er din TRO PÅ HAM som virker i deg slik at du fullfører ditt løp (Gal.2:20).

Bli en Troshelt.


Ingen kommentarer: