lørdag 29. mars 2014

Bønn - et personlig vennskap med Gud

"Det er viktig å be", joda det er et slagord vi har hørt ofte. "Be så skal du få" er et annet. Det er jo tross alt et bibelvers også (Matt.7:7). Alt er rett, fint og flott, men forstår vi hva bønn egentlig er?

Bønn er egentlig en samtale mellom deg og Gud. Her åpner du deg for Ham og Han kan påvirke deg med sin ånd. Vi kan si at bønn er et personlig vennskap som blir utviklet jo mer du praktiserer det.

Tenker du slik om bønn? Ber du bare for å få? Ber du bare for å takke? Ber du bare fordi du er opplært til det? Bønn skal nemlig være den arenaen eller det verktøyet du har for å bli kjent med din Pappa i Himmelen. Her kan du være deg selv. Her kan du brette ut alle dine følelser. Her kan du gråte. Her kan du le.

Gud behøver mennesker som han kan stole på. Har du lyst til å bli en slik? Dersom bønnelivet ditt bare dreiser seg om takksigelser eller bønner for å få noe vil du ikke utvikle deg til å bli en venn av Gud. Dersom du derimot våger å snakke med Jehova om alt det du har på hjertet vil du utvikle et nært, godt, varmt og lojalt forhold til Ham som elsker deg og som kan besvare dine bønner.

Du har sikkert mange venner i din omgangskrets. LA Gud bli den som blir din aller, aller nærmeste venn. Han blir det gjennom at du våger å utvikle bønnelivet ditt. Vil du det?

Ingen kommentarer: