lørdag 22. mars 2014

De unge møter villig frem

Det å være ung er ikke lett. Spesielt ikke i 2014. Det er hektisk på skolen, du har dine forberedelser og forpliktelser i menigheten og de fleste av dere får informasjon på sosiale medier i tide og utide som dere føler at dere må forholde dere til. I tillegg har du kanskje masse lekser og hobbyer du føler at du må få tid til å utøve. Det er ikke lett å leve i press fra alle kanter.  Jeg har full forståelse av at ting kan føles slitsomt selv når man er ung.

Det er derfor imponerende når Bibelen forteller at ”Ditt folk møter villig frem når du mønstrer din hær. I hellig skrud kommer din ungdom til deg” (Salme 110:3, Norsk Bibel av 1978) 

Det finnes nemlig ungdom som velger rett i livet på tross av press fra mange kanter. Hvorfor gjør de det? Jo, de har sett verdien av å møte villig frem. De har sett verdien av å velge Jehovas side i stridsspørsmålene. De har sett verdien av å hjelpe andre til å bli disipler av Jesus Kristus. Slike ungdom rører Guds hjerte.

2.Krøniker 16:9a sies det at ”Jehovas øyne farer over hele jorden for å støtte hver og en som er ett med Ham i sitt hjerte”.  Når du som ung velger å stole på at Jehova er Sannhetens Gud og at Han ikke bare underviser deg om hva som er rett, men som også er den som ”leder deg til grønne enger og til hvilens vann hvor du ikke vil mangler noe” (Salme 23), ja da er det lett å gi hele hjertet sitt til Gud.

Det geniale er at når du gir hele hjertet til Gud, gir Gud hele hjertet sitt til deg.

Det er da livet blir spennende. Når du og Gud kan løpe sammen som beste venner i livet og utføre eventyr sammen. Tenk at du har de aller største løfter med deg når Han sier at Han vil støtte deg i ditt arbeid for Ham. Det samme lover jo Jesus når han sier at ”Jeg er med deg alle dager inntil avslutningen på verdens systemer”. (Matt.28:20).

Ja, det er ikke alltid lett å være ung, men når du ”møter villig frem” slik Salme 110:3 sier, vil Gud se ditt hjerte og gi deg all den støtte du noen sinne behøver. Da vil du få et liv du aldri kommer til å angre på.

ENJOY LIFE

Ingen kommentarer: