tirsdag 4. mars 2014

Det som fanger din oppmerksomhet fanger deg.

Vi kan bli opptatt av så mangt. Noen gir livet sitt til idrettens verden. Enten satser de "på å bli best i verden" og trener deretter, mens andre gjerne ofrer liv og lemmer (for ikke å snakke om økonomi) til å være en lojal supporter av en eller annen idrettsklubb.

Idrett er én ting. Vi har millioner av andre saker vi kan gi vår tid og våre krefter til. Jesus ønsker ikke at vi skal bli distraherte i vårt hovedoppdrag i livet, nemlig det å fullføre det oppdrag Jesus selv påbegynte: Oppdraget av å gjøre folk av alle nasjoner til Kristi Disipler (Matt.28:18-20).

I Markus 4:19 underviser Jesus derfor om noen fallgroper vi kan ramle i dersom vi ikke er bevisst. La oss se kort på disse tre:

1. Livets bekymringer
Livet  er fullt av muligheter til å bekymre seg. Får jeg jobb? Har jeg god helse? Vil ekteskapet holde? Hvordan vil det gå med barna? Ja, om vi ikke holder hjertet varmt for Herren og Hans sak, vil det være lett for oss å bekymre oss ut av Guds vilje for våre liv. Vi mister piffen og blir apatiske i tjenesten.

2. Rikdommens bedrag
Du kan ikke tjene både Gud og Mammon, sa Jesus. Hva mente han? Behøver vi ikke penger? Selvsagt gjør vi det, men Jesus ville at vi skulle forstå at den vi brukte tid på - den var vi slave av. Går livet vårt ut på å arbeide for å tjene penger må vi stille oss spørsmålet: "Hvorfor trenger vi så mye penger?". Er det slik at det har sneket seg inn en tanke om at vi må ha produkter som vi egentlig ikke behøver? I vår del av verden ser vi "rikdommens bedrag" på alle bauger og kanter. Vi blir lett revet med. Men behøver vi masse eiendeler for å være lykkelig? De som har hatt et opphold i fattigere verdensdeler vet hva jeg mener. Her så vi folk som ikke hadde "nåla i veggen", men som like vel var lykkelige og tilfredse.

3. Lysten på alle andre ting.
Satan ønsker ikke at vi skal gjøre disipler. Han vil at vi skal føle oss svake, inkompetente og mindreverdige. Disse følelsene gjør at vi retter blikket på oss selv og våre brister og ikke stoler på at Herren isteden gir oss kraft til å utføre og fullføre Hans gjerning (Apg.1:8). Når vi ser vår svakhet blir vi motløse og lysten etter å gjøre noe helt annet enn å disippelgjøre mennesker melder seg raskt. Nøkkelen i å lykkes er isteden å stole på at "Han som begynte en god gjerning i oss vil selv fullføre den".  (Fil.1:6)

I dag ber jeg deg å lime fast blikket ditt på Jesus. La ham og hans oppdrag fange din oppmerksomhet. For det som fanger din oppmerksomhet vil nemlig til slutt fange deg.

Ingen kommentarer: