onsdag 25. juni 2014

25 Stratos - sementering del 2

I vår iver etter å leve som gode, fromme og hellige kristne har vi dessverre blandet livet med Jehova og vår hellige tjeneste med "kristelige" bud og regler. Krav som vi selv eller andre har pålagt oss, ikke krav Bibelen gir. Resultatet er at mange opplver kristenlivet som tungt, strevsomt og fylt av krav, når det egentlig skulle være enkelt, fylt av glede, fred, rettferdighet og kjærlighet i hellig ånd (Rom.14:17, Galaterne 5:16,22-23).

Dette må vi gjøre noe med før det er forsent.

Hvorfor? La meg forklare. Dersom du lever ditt liv med dine egne prestasjoner som grunnvoll i livet og ikke Jesu prestasjoner, vil du før eller siden møte veggen. Du blir sliten. Du får selvfordømmelse og selvforakt. Selvforakt og selvfordømmelse gjør at "lunta" blir kort og du blir sint på deg selv og ikke minst alle andre. Alt dette gjør at du til slutt gir opp. Hvorfor? Fordi du innser at du rett og slett ikke greier å nå opp til de selvpålagte kravene. Hva skjer så?

Det er her 25 Stratos kommer inn i bildet. La meg illlustrere: Du, ikke legen, har bestemt deg for at du skal gå ned 10 kg i vekt. Du legger opp et strikt trenings program og kostoldet er på nivået med en anorektisk pasient. Det går bra de første ukene, men i uke 5 sprekker du. Angeren er stor, men også stå-på viljen. Du prøver igjen. Men...nei....noen dager etter sprekker du for andre gang. Slik fortsetter du. Etter uke nr. 19 har du bare gått ned 0,8 gram og du er "fed up". På kvelden uke 20 melder sulten seg. Godte-suget er ultra sterkt. Så bestemmer du deg: "Dette gidder jeg ikke lenger".  "Nå kan det være det samme". "Jeg greier jo ikke å fikse dette likevel". "Jeg er udugelig". "Om jeg ikke greier dette frem til nå vil jeg aldri greie det". "Nå spiller det ingen rolle lenger, jeg kan bare sprekke totalt".

Turen til Kiosken tok bare 3 sekunder. Hamstringen av 25 Stratos var bare en fryd for sinnet. Nå kunne det være det samme med alt. Om jeg ikke greier å gå ned 10 kg kan jeg like så gå opp 10. Kvelden avsluttes med Stratos, Stratos, iskald Øl og litt mer Stratos. Sprekken ble total...

Vi er fri fra Moseloven. Det vet vi alle (Ef.2:15). Like vel lever noen i en selv pålagt lov. Denne typen av Lovisk kristendom har produsert død istenden for liv, fordømmelse istedenfor nåde, krav istedenfor lyst og selvforakt istendenfor selvaktelse (1.Kor.15:56, Rom.7:5).

Det er på tide at du sementerer én gang for alle at det er Jesu krav du skal følge - ikke forventningene du selv eller andre setter på deg. Følger du Jesu krav vil byrdene dine bli lette å bære. Jesus sier jo i Matteus 11:28-30: "Kom til meg alle dere som sliter og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg...for mitt åk er skånsomt og min byrde er lett".

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hurtig det mot enden lider, jorden modnes for sin høst. Snart er førstegrøden ferdig; den skal Jesus hente først. Han i skyene skal komme, før den mørke høst går inn. Da vår tid på jord er omme, og vi går til hvilen inn.

Ha ditt kall for øye broder, midt i nød og trengselstid. Det må til hvis du skal modnes. Vær da glad i troens strid. Du fra denne jorden løses når ditt sinn til Herren står. Ut fra mennesker du føres; da Guds velbehag du får.

Ser du dem som blir tilbake etter førstegrødens høst? da, når stormene skal brake, se, de har jo ingen trøst! De sin jammer da må bære; for de lød ikke Guds ord. Gudsfrykt ville de ei lære; de kun elsket denne jord.

ÅNDEN KALLER, hør nå røsten! Gå fra verden tildin Gud!Blir du med av første høsten? Skal du stå som LAMMETS BRUD? Er du lydig skal du synge ærens sang til himlens Gud! Da når redsel jorden tynger, er du fridd fra denne ut.

Anonym sa...

Til anonym:

Hva mener du med dette?
Er dette en sang?
Kan du utbrodere hvorfor du skriver det du skriver?

mvh
annen ivrig leser

Anonym sa...

Hei Du.

handler om at Jesus skal komme tilbake synlig slik at alle vil se Ham. Er du klar for det?

Apostlenes gjerninger. 1:9-11:

Denne Jesus, som er tatt opp fra dere til himmelen, skal komme igjen på samme måten som dere så han fare opp til himmlen.

Svar analyse:

1. Han ble borte i en sky. 2. Det var en synlig hendelse. 3. De to englene fortalte at Han ville komme igjen på samme måten som han for opp. Samme måte kommer ifra det greske tropos, og kan bety likt, seende, likedan, samme modus, parallel. 4. Hans gjenkomst vil være synlig. 5. Han kommer i himmelens skyer.

Andre bibelsitater som bekrefter dette er Åp.1:7:

Se han kommer med skyene og hvert øye skal se Ham.

for som lynet går ut fra øst og skinner like til vest, slik skal menneskesønnens komme være, Matt. 24:27.

Jeg kan ikke se at Jesus skal, eller har kommet tilbake usynlig til jorden.(ifølge jehovas vitner)

Mvh. ANONYM.

Disiplene sa...

Hei Anonyme venner :-)

Selv lurte vi litt på sangen slik Anonym 2 gjorde.

Når det gjelder Jesu synlige komme, tror vi det bibelen sier om dette.

1. Jesus har ikke kommet enda. Han kommer (Gresk: erxhomai) på den måten at Hans Rike tar over jorden (Daniel 2:44)

2. Han er nærværende nå (Gresk: perosia). Nærværet er den tiden hvor han ennå ikke har kommet, men på en måte er på vei. Tegnene for dette ser vi i dag (Matt.24)

3. Jesu komme i skyen tror mange på. Når vi studerer hva det vil si "å komme i skyen" viser det seg at dette ikke var noe man fysisk så. Skyen dekket jo Jesus i følge Apg.

4. For å bevise punkt 3 ber jeg deg lese nye 2.Mosebok 19:9, 3.mosebok 16:4, 4.Mosebok 11:25

5. Vi skal alle "se" virkningene av Jesu inngripen eller komme (erxhomai), men vi ser ikke en åndsperson komme i en sky. I så fall har vi et spm til deg: "På hvilken måte kan alle se ham komme"? Dersom han kom over Australia ville jo ikke de i Europa kunne se ham.

6. Et annet spørsmål til deg ville vært: Gud selv steg jo ned i 1.Mosebok 11:7 for å fovirre Babels tårn. Så babylonerne Gud fysisk eller var dette kunn billedlig? Så de ikke bare resultatet av Guds komme - ikke Gud selv? Bibelen sier jo at ingen kan se Gud og leve...

7. Dessuten skulle alle de som hadde gjennomboret ham "se" ham (Åp.1:7), men de er jo døde for over 2000 år siden. Dette kan altså ikke forstås bokstavelig. Det åpenbaringen mener er at alle de som er Jesu fiender (altså har gjennomboret Jesus) vil forstå at Harmageddon (Jesu komme) har begynt.

Men for ikke å spore helt av, over til noe mer sentralt...Hva synes du om artikkelen "25 stratos"?

Anonym sa...

Hei!

Vi lever ikke lenger i middelalderen, eller for 2000 år siden. i dag har vi internett og TV, Ipod osv.

Når Jesus kommer tilbake vil det være en verdens-sensasjon. Alle nyhetsreportere vil få med seg dette på et øyeblikk. Alle vil være samlet der Jesus er. Alle vil da få med seg dette via media, slik ser iallefall jeg det.

Hvor mange vil se Ham når han kommer?

Åpenbaringen 1:7.

Se han kommer i skyene! Hvert øye skal se han, også de som har gjennomboret ham, og alle jordens folk skal bryte ut i klagerop over ham. Ja, sannelig, amen.

Her står det HVERT ØYE OG ALLE JORDENS FOLK.

Hva er det jeg har misforstått her da??

Gud velsigne Deg.

Disiplene sa...

Hei.

Det du har misforstått er de bibelversene jeg ba deg lese som du åpenbart ikke gadd å lese.

Ikke for å virke frekk, men dersom man ikke gidder å lese eller studere, ja da misser man poenger selv om man er ærlig og oppriktig.

du er sikkert både ærlig og oppriktig, men for at vi sammen skal finne sannheten i Guds ord må man man lese og studere.

Bibelversene jeg ba deg lese var 2.Mosebok 19:9, 3.Mosebok 16:4, 4.Mosebok 11:25

Ønsker deg fortsatt alt godt.