søndag 22. juni 2014

Hva gjør vi med påstanden om at Jesus er Sannheten?

Det kan jo virke litt provoserende i vår del av verden når Jesus hardnakket hevder at HAN SELV er sannheten (Joh.14:6). Det er liksom så ekskluderende. For oss som tror på Jesus blir det derfor en "kamel å svelge" når vi er vant med tanker som relativisme, raushet, forståelse og respekt for andres synspunkt osv. Vi blir litt ukon-fortable når vi sier: "Dette er Rett og Sant. Alt annet er derfor feil".

Men, som oppriktige disipler av Jesus må vi vende oss til denne tanken. Jesus er Guds Sønn og den nest høyeste personen i universet. Han har full rett å hevde at det han kommer med er Sannheten (Joh.18:37). Hvordan forholder vi oss til dette?

Det at Jesus er Sannheten betyr at alt hva han sier og gjør stemmer overens med hva som er reelt. Hva som er bevisbart og samstemmer med objektive fakta. Som troende er Jehova, ikke "Den Sosial Demokratiske Nasjonal Staten Og Dens Oppleste og Vedtatte Meninger",  kilden til hva som er objektivt rett. Det er derfor Jesus sier at: "min lære er ikke min, men fra Ham som har sendt meg" (Joh.7:16). Jesus representerte altså Jehovas meninger og ikke samfunnets realtivistiske tankegang.

Jehovas Vitner kaller sin religion for "Sannheten". Hvorfor gjør de det? Vel, det er fordi at skal man  dyrke Gud, ja da må man gjøre dette i henhold til Guds måte å gjøre dette på. Jesus sa at de sanne tilbederne tilber i ånd og sannhet (Joh.4:23-24). Guds Sannhet står nedfelt i Bibelteksten (Joh.17:17). Når Jehovas Vitner bygger sin tro og praksis på Bibelen alene, kan man altså si at man er av Sannheten.

Det er derfor vi som ønsker å tilhøre Gud og Jesus ikke må hoppe bukk over Bibelstudiene. Når vi representerer Sannhetens Gud, må vi sørge for at det vi sier samstemmer med Bibelen. For å vite dette må vi studere, ikke sant? Derson noe skal være sant, kan det ikke motsi seg selv. "A" kan som kjent ikke være "ikke-A" samtidig. Jehovas Vitner har derfor ikke noen læresetninger som motsier seg selv. Ingen av menighetene godkjenner forkynnelse av personlige ideer eller
"åpenbaringer" som ikke samstemmer med det Ordet allerede sier (1.Kor.4:6).

Å hevde at "Dette er Sannheten" er ikke hovmodig eller frekt. I så fall var Jesus begge deler, noe vi vet han ikke var. Som etterfølgere av Jesus må vi heller fortsette med å holde oss nøye til hans lære og praktisere den i våre liv. Da blir vi representanter for Sannheten og Sannhetens Gud, Jehova. Det var jo slike tilbedere Faderen ville ha!



10 kommentarer:

Anonym sa...

hvordan får et jehovas vitne tilgivelse for sine synder? Har ikke Jesu blod noen betydning for et jehovas vitne? Hvordan blir man renset og gjort ren ifra all synd?.Jesus er jo offerlammet .

Disiplene sa...

Den eneste måten et Jehovas Vitne kan få tilgivelse på er å angre det man har gjort som synd og be om å bli renset ved hjelp av Jesu blod (1.Joh.1:7-9)

Litt interessant at du spør om dette. Hvorfor?

Jo, fordi Jehovas Vitner har alltid lært dette. Når da et slikt spørsmål dukker opp indikerer dette at det kirkesamfunnet du har vokst opp i muligens har fortalt deg noe om Jehovas Vitner som ikke er sant?

Flere kirkesamfunn lærer blant annet at Jehovas Vitner skulle tro at Jesus Kristus ikke er Guds Sønn. Noe som selvfølgelig er 110% feil.

Rart at man ønsker å tale usannheter om Jehovas Vitner. Det kan jo umulig være fordi man er uvitende! Alle vet jo om Menigheten og alle kan, om man ønsker, finne ut hva JV står for...

Så da må agendaen være en annen (Matt.5:11)

Anonym sa...

Mener du altså at man skal be til jehova og ikke til jesus,for å bli tilgitt. At jehova skal rense deg ifra all synd ved hjelp av jesu blod. Hvem gir syndenød ? Er det ikke den hellige ånd som overbeviser om synd,dom og rettferdighet.(talsmannen)? Gir ikke Jesu blod legedom og helbredelse i denne verden. Må man vente til PARADIS for å bli helt satt fri fra alt ?

Anonym sa...

hva med økonomisk velsignelse? Velsigner Jehova menigheten økonomisk? Betaler Dere ikke inn tiende? Hvordan finansierer dere menigheten? Mye dugnad? Flotte menighetenslokaler dere har. Er det hovedkontoret i USA som står for finansiering?

Disiplene sa...

Hei.

Skal vi se. Nå må vi nok begge lese sagte og nøyaktig for å "høre" hva den andre sier :-)

1. Vi ber alltid til Jehova Gud - aldri til Jesus. Dette er fordi Jesus lærte oss å be til Jehova i Jesu navn. Les beviset for dette i Johannes 16:23.

2. Grunnlaget for å få tilgivelse er at Jesu ofret seg selv vor oss lik at vi, på grunnlag av hans offer, kan få tilgivelse for våre synder (1.Joh.1:7-9)


3. Guds ånd gir oss syndenød (Joh.16:8)

4. Jesus kjøpte oss fri fra synden, fra sykdommen og fra døden (Jesaja 53:4-5). Men det er først i Paradiset at jorden blir fri fra sykdom og død (Åpenbaringe 21:1-4)

Nå har vi svart deg på dine spørsmål. Kult om du også kunne svart på våre. Ett av de spørsmålene vi kunne ha tenkt å stille deg er: "Hvor har du fått det fra at vi ikke skulle tro på Jesu blods rensende kraft"? Et annet spørsmål vi kunne tenkt oss å stille deg er: "Tror du GUD er 3 personer"?

Disiplene sa...

Når det gjelder økonomiske velsignelser så tror vi på kraften i Jesu løfter i Matt.6:33.

Vi tar verken opp tiende eller kollekt. Hvordan arbeidet finansieres står på www.jw.org/no
Gå gjerne dit og se viedos/les artikler.

Alt hos Jehovas Vitner er gratis. Både bibler, litteratur, dvds etc.

Bare tenk hvilket mirakel dette er når det gies ut ca 90 millioner Våkn Opp! og Vakttårn hver eneste mnd på over 200 språk. Dersom ETT blad ville koste 1 krone å lage (trykke, 4 farger, distribueres, etc, etc, etc) gir altså Jehovas Vitner ut 90 millioner hver eneste mnd bare i bibelstudie øyemed.

Anonym sa...

Jeg tror Gud er en,men at han åpenbarer seg på 3 måter.Gud,Jesus og Den Hellige Ånd. Et og samme vesen. Lukas 1:37: for ingenting er umulig for Gud. Ikke noe problem at Jesus er Gud,samtidig som han var her på jorden. Gud er større enn vårt intellekt. Er du ikke enig?

Disiplene sa...

Hei igjen.

Takk for svar. Du glemte å svare på hvor du hadde hørt det fra at Jehovas Vitner ikke trodde på Jesu blods rensende kraft.

Når det gjelder 3-enighets synet ditt har vi et ytterligere spørsmål: Dersom Jesus var GUD når han gikk her på jorden, hvordan kunne han gi livet sitt for oss (1.Joh.3:16). Gud kan jo ikke dø. Han er jo evig.

For det tredje kunne vi tenkt oss at du kommenterte de svarene vi gav deg i punktform slik at vi ikke bare kverrulerer med hverandre, men får en konstruktiv samtale rundt bibelske spørsmål.

Målet må jo være at vi besvarer spørsmål på en slik måte at vi forstår hverandre og kommer til enighet dersom det er mulig, ikke bare stiller spørsmål for så å ignorere svarene man får og isteden stiller bare nye.

Enig?

Du stilte et spørsmål om ikke vi trodde at Gud er større enn vårt intellekt. Svaret på det er: Jo, det tror vi at Han er. Men Han er ikke et Mysterium slik kristenheten sier han er. Jesus har jo forklaret Ham for oss (Joh.1:18)

Anonym sa...

Jesus svarte og sa til ham: Sannelig, sannelig sier jeg dig: Uten at nogen blir født på ny, kan han ikke se Guds rike.

Disiplene sa...

Hei igjen,

Du vet sikkert at du ikke svarer på spørsmålene vi stiller deg.

Du synes sikkert ikke at det er så tilfredstillende bare å sende bibelvers i retur uten å besvare oss.

For din egen del og for ikke å virke litt naiv og uvitende anbefaler vi deg å svare. Det vil du tjene på.

Alt godt ønskes deg...