lørdag 14. juni 2014

Denne artikkelen må du bare lese

Det har vel aldri skjedd før, men i dag henviser denne bloggen til en artikkel i en svensk avis.

Det har nemlig vært en mirakelkampanje i Jønkjøping, med Jens Garnfeldt fra Danmark.

Hva som skjedde der, er det særdeles viktig å få med seg. Les artikkelen på:

http://www.smalanningen.se/artikel/107223/mirakelpastorn-ni-ska-ge-mig-10-000-kronor-var

Denne artikkelen bare MÅ du lese.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan være at jeg har forstått det feil, men Jehovas vitner mener at høsten begynte i 1914, slik at englene samlet inn rikets sønner fra da av inn i Jehovas vitners menigheter. Så de som ikke er vitner skulle da nå være av Djevelen.

En annen mulighet er at høsten begynner når Jesus kommer, siden rikets sønner skinner som solen i himmelen når Jesus henter dem når han kommer. I så fall er det ikke mulig på nåværende tidspunkt å vite hvem som virkelig er rikets sønner eller av Djevelen.

Matteus 13

Så forlot han folkemengden. Da han var kommet inn i huset, gikk disiplene til ham og sa: «Forklar oss lignelsen om ugresset i åkeren!» Han svarte: «Den som sår det gode kornet, er Menneskesønnen. Åkeren er verden. Det gode kornet er de som er rikets barn, ugresset er den ondes barn. Fienden som sådde ugresset, er djevelen. Høsten er verdens ende, de som høster inn, er englene. Og slik som når ugresset blir sanket sammen og brent på ilden, slik skal det gå ved verdens ende: Menneskesønnen skal sende ut sine engler, og de skal sanke sammen og ta bort fra hans rike alt som fører til fall, og alle som gjør urett. Så skal de kaste dem i ildovnen, der de gråter og skjærer tenner. Da skal de rettferdige skinne som solen i sin Fars rike. Den som har ører, hør!

Disiplene sa...

Hei Anonym,

Flott at du har litt "dypere" spm. Det virker som om du har satt deg inn i Bibelens lære. Det skal du virkelig ha ros for!

Det finnes en artikkel som svarer på spørsmålet ditt relativt dypt. Det du gjør er at du går inn på www.jw.org/no. Deretter går du inn på "Publikasjoner". Så trykker du på "blad". For så å trykke på "Studievakttårn årgang 2013". Her finner du JULI mnd. De 2 første artiklene tar opp spm du stiller.

Alt godt ønskes deg!

Anonym sa...

Veldig fin artikkel.

Artikkelen begynner med at forståelsen av Jesu ord blir klarere. Vil det si at dette er den endelige forståelsen?

Videre sies det at 1914 er begynnelse til veer. Jesus sa at enden er ikke ennå Matteus 24:6.

Videre sies det at høsten begynte i 1914, falske kristne ble skilt fra sanne kristne. Det som skilte dem var at sanne kristne forkynte, her burde det stått et skriftsted som forklarte det.

Jesus sa at ugresset, altså de falske kristne skulle kastes i ildovnen. Men mange av de som levde på 1914 og tiden etterpå er nå døde, de blir ikke kastet i ildovnen, eller er de blitt det?

Noe interessant i Matteus 13:49 sier Jesus at englene skal skille de onde fra de rettferdige og kaste dem i ildovnen. Det er interessat at Jesus sier det samme i lignelsen om sauene og geitene. Matteus 25:32 ....han skal skille menneskene fra hverandre,

Disiplene sa...

Hei igjen Anonym.

Du lurer på om dette var den endelige forståelsen av saken. Det er et bra spørsmål. Beviselig har Jehovas Vitner justert sin forståelse av detaljer opp igjennom årene og kommer garantert til å fortsette med å justere den. Årsakten til dette er at Jehovas Vitner ikke anser seg å være profeter eller direkte inspirert av Gud. De er altså ikke ufeilbarlige.

Et eksmpel på dette er jo forståelsen av ordet -"generasjon" i Matt.24:34. Den har jo blitt justert fler ganger opp igjennom tidene. Et annet (men dog gammelt) er jo at Russel snakket om Kheops pyramidene og regnet ut 1914 ut i fra denne. Latterlig. Han ville jo ha vært ekskludert i dag.

Men, Gud brukte sprukte kar. Med sine feil og med sine mangler. Det gjorde han i bibelen også. Sannheten var like vel hos Paulus selv om han trodde at Jesus kom tilbake i hans egen tid.

At dettederfor blir den endelige forståelsen er derfor vanskelig å si. Det er slik vi forstår saken i dag. Vi er ærlige på at Guds Ånd også kan veliede oss og vise oss nye detaljer.

Når dette er sagt er det ikke slik at vi justerer oss på de store linjene. De er jo superklare. Eksempelvis Treenigheten,Jesus som Guds førstefødte Sønn, Døden, Helvetet, Guds Navn, Guds hensikt med jorden, Det åndelige Israel, Moral, Økumenikk, Blodskyld, Delaktighet i verden, Forskjellen på den gamle og den nye pakt, forkynnelsen, Babylon den store etc. Legg merke til at det hele tiden snakkes om detaljer!!!

Når det gjelder falske kristne er dette mennesker som forkynner en annen Gud enn Bibelen gjør. De forkynner nok, men altså ikke den eneste sanne Gud (Joh.17:3) Husk at alle andre kirkesamfunn forkynner at Gud er 3 personer, mens Jehovas Vitner sier som bibelen at bare 1 person er Gud og det er Jesu Kristi Far (2.Kor.1:3) Fra 1914 av ble dette skillet klarere og klarere. I dag er forskjellen superklar. Jehovas Vitner på den ene side og alle andre kirkesamfunn på den andre. Det er en kjennsgjerning vel verdt å merke seg. Eller vet du om et kirkesamfunn foruten JV som ikke vedkjenner seg den treene gud?

Dessuten var det flere av Jehovas Vitner som ikke ønsket å forkynne rundt 1914. De ville bli sett opp til som store ledere og ønsket stort sett bare å holde taler. De var altså ikke av Sannheten og ønsket ikke å praktisere Matt.29:18-20. Når man ikke ønsker å praktisere Jesu befaling kan man heller ikke kalles disipler av Kristus. De ble luket ut av menigheten fra 1914-1919.

Ildovnen er billedspråk. Det symboliserer den annen død eller Gehenna. Hver eneste dag er det nok noen få som blir kastet dit. Med dette mener vi at det dessverre er noen som ikke Gud ønsker å vekke opp fra de døde. Heldigvis vil han gjløre det med de aller, aller fleste (Apg.24:14-15). De som kommer til Gehenna er mennesker som Gud ikke anser som verdige til å få en sjanse til. Det er svært nærliggende å tro at falske kristne havner der. De har tross alt hatt muligheten for å finne ut av hva som er rett og hva som er feil.

I sum blir sauer og geiter skilt av Jesus. Hvem som får evig liv eller ei, er heldigvis opp til Jesu dom, ikke Jehovas Vitner. Det Jehovs Vitner gjør er å fortsette med å være trofast Jesus og hans lære inntil han kommer og så får Herren selv ta seg av dommen når den tid kommer.

Det viktigste for oss er å være tro (1.Kor.4:-1-2). Går du i en menighet som du med hånden på hjertet kan si er tro?


Anonym sa...

Et spørsmål :-) du bruker vi form når du nevner Jehovas vitner, men profil bildet ditt er et hjerte med et kors i. Hvorfor har du det, Jehovas vitner bruker ikke korset?

Disiplene sa...

Hei igjen.

Godt observert :-)

Rett og slett av gammel vane. Bloggen har vart siden 2006, altså over 8 år. Emblemet er fra den tiden. På tide å bytte logo, men siden data kunnskapen er minimal kan det hende at jeg har logoen en stund til...

Men kunne du svare på dette med din menighet? Går du i en menighet du med hånden på hjertet kan si er trofast Jesus og hans lære?

Eller mener du at Sannheten begynte med deg og dine meninger? (Vet det høres frekt ut, men det er ikke slik ment).

Kult om du svarer på det jeg spør deg om i svaret mitt også, nemlig angående dette med om du vet om noe kirkesamfunn som IKKE vedkjenner seg treenighetslæren foruten JV.

All the best…


Anonym sa...

Vanskelige spørsmål du har. Jesus sa: Men den som holder ut til enden, skal bli frelst.

Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og rådløshet i larmen fra hav og brenninger. Mennesker skal forgå av redsel og gru for det som kommer over jorden. For himmelens krefter skal rokkes. Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med stor makt og herlighet. Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For da skal dere snart bli satt fri.»

Vi får se hvordan vi er som kristne, hvis vi lever når Jesus kommer.