lørdag 28. juni 2014

Bilen må ha drivstoff - sementering del 5

Ok. Da har vi forstått poenget. De kravene vi skal etterleve er Jesu krav til oss, ikke våre egne eller andres synsinger og selvvalgte religiøse ideer. Alt annet enn Jesu åk (Matt.11:28-30) blir bare en stor, kjedelig ørkenvandring som ingen er tjent med foruten Satan selv.

Men hva gjør vi når vi har forstått dette, men fortsatt sliter? La meg forklare hva vi skal gjøre ved hjelp av en kort illustrasjon. Dersom bilen du kjører skal gå fra punkt A til punkt B og den ikke har bensin nok til å fullføre kjøreturen, hva gjør du da?

A)Presser motoren like vel og håper på at din bil blir den første i universets historie som kan greie å kjøre fra punkt A til punkt B uten bensin?

B)Går selv ut å dytter bilen i de 75 milene det tar fra punkt A til punkt B og satser på at om ikke bilen greier det, så blir i alle fall DU den første i universets historie som greier å dytte en bil i 75 mil uten selv å kollapse?

C)Reiser til første og beste bensinstasjon for å fylle full tank på bilen slik at du kan kjøre fra punkt A til punkt B uten problem siden du vet at de to første forslagene er nytteløse forslag?

Svaret er jo det siste. Det eneste en bil kan gjøre er å fokusere på bensinstasjonen. Det er redningen. Der ligger kraften. Der ligger løsningene. Der ligger hele og fulle nøkkelen til suksess. Her er nøkkelen til et super aktivt liv i tjenesten for Jehova Gud.

For å dra dette inn i vår verden. Slutt med alle alternativer. Slutt med å prøve å ta deg sammen. Slutt med å late som om du er åndelig flink. Det du skal gjøre er å taue deg selv inn til din åndelige bensinstasjon og få det påfyllet du behøver. Her skal du tanke. Her skal du fylles opp. Her skal du til og med få all den service du behøver slik at du ved bensinstasjonens hjelp når punkt B.

Kan du sementere dette tror du? I Matteus 6:6 står det: "Du, når du ber. Gå da inn i ditt lønnkammer og lukk din dør. Så skal din far som ser i det skjulte høre dine bønner og lønne deg i det åpenbare". Når du "bor" hos Gud ved hjelp av personlig bønn og personlig studier i bibelen, vil din åndelige tank snart bli sprekkeferdig av liv, lyst, tro, overskudd og glede. Det er det du behøver.

Vet du, da kan du rett og slett ikke la være å fortelle om det du har sett og hørt (1.Joh.1:1-4).


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du forklare hvorfor disse versene er en periode på ca 100 år, Jehovas vitner sier at versene blir oppfylt fra 1918? til Jesus kommer etter den store trengsel.


Se, jeg sier dere en hellig hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn i døden, men vi skal alle bli forvandlet,+ 52 i ett nu, i et øyeblikk, under* den siste trompet. For trompeten+ skal lyde, og de døde skal bli oppreist uforgjengelige, og vi skal bli forvandlet.

For dette sier vi dere ved Jehovas* ord,+ at vi, de levende, som lever helt til Herrens* nærvær,*+ slett ikke skal komme forut for dem som har sovnet inn i døden; 16 for Herren* selv skal stige ned fra himmelen+ med et bydende rop, med en erkeengels+ røst og med Guds trompet,+ og de som er døde i forening med Kristus, skal oppstå først.+ 17 Deretter skal vi, de levende, som ennå lever,* sammen* med dem+ bli rykket bort+ i skyer+ for å møte+ Herren* i luften; og således skal vi alltid være sammen med Herren.*+

Disiplene sa...

Hei.

Jehovas Vitner tidfester ikke perioden på 100år.

Derimot tror vi at alle de som skal regjere som Konger og Prester i himmelen med Jesus i 1000 år (Åp.20:4) skal ha blitt opprykket like før Harmageddon. (1.Tess.4:15-17)

At den Himmelske oppstandelsen begynte like etter at Hedningenes tider utløp har med å gjøre at Jehovas Vitner ser for seg at Jesus fikk en utøket makt i Himmelen som Konge etter at Hedningens tider hadde utløpt.

Men alt dette er detaljer. Detaljer som det selvfølgelig er viktig å få litt lys over. Sepesielt er det bra å stille disse spørsmålene siden Jehovas Vitner bestemt hevder at de har Sannheten. Da må vi jo selvfølgelig redegjøre for det også.

Men igjen, detaljer er det. Detaljer som ikke er viktige for det store bildet. Personlig tror jeg på dette, men dersom Jehovas Vitner har feil på dette spørsmålet rikker det ikke ved det store teologiske bildet.

Det store teologiske bildet er

1. Læren om Gud (Han er 1 ikke 3)
2. Læren om Kristus (han døde på ekte)
3. Læren om Ånden (Guds kraft ikke 1 person)
4. Læren om døden (mnsk dør ikke pines)
6. Læren om hensikt (Paradisisk jord)
7. Læren om verden (Satans verden)
8. Læren om nøytralitet (verdens venn-Guds fiende)
9. Læren om moral (null kompromiss)
10. Læren om forkynnelse (Matt.28)
11. Læren om ren menighet (ekskludering)
12. Læren om lederskap (eldsteråd leder an)
13. Læren om Presteskap (Åndelig levitter i Himmelen)
14. Læren om bibelen (Guds ufeilbarlige ord)
15. Læren om frelse (Tro vises i handling)
16. Læren om Stridsspørsmålene (Herredømmet)

osv, osv, osv