torsdag 26. juni 2014

Hva driver deg sånn egentlig? - sementering del 3

Vi har sett at vi ikke lenger er under det Mosaiske lovforbundet (Gal.7:6). Vi er heller ikke underlagt menneskers krav, være seg dine egne eller andres. Vi skal derimot dømmes av Gud.  Rom.14:4,10-12 sier jo: "Hvem er du som dømmer en annens tjener? Hver og en skal stå eller falle for sin egen Herre...Men hvorfor dømmer du din bror? Eller hvorfor ser du ned på din bror? Vi skal jo alle stå fremfor Guds dommersete...Så skal altså hver enkelt av oss avlegge regnskap for seg selv overfor Gud".

Så vi kan ikke drives av andres meninger. Vi kan heller ikke drives av våre egne krav eller mangler på krav. Men hva er det som motiverer oss? Hva driver oss fremover slik at vi kan gjøre Guds vilje av hjertet uten mas, dårlig samvittighet, elendig selvfølelse og selvforakt?

Bibelen gir oss svaret. Galaterne sier i kap 5:16 "Fortsett å vandre ved ånd så fullfører du ikke kjødets lyst" og vers 18: "Forøvrig blir dere ledet av ånd, er dere ikke lenger under noen lov".

Guds ånd er nå vår motor. Det er den som får oss til å være et vitne. Apg.1:8 sier jo at det er ånden som gir oss kraft til å vitne. Det står ikke at det er din dårlige samvittighet som skal drive deg ut. Heller ikke er det menneskers synsing og mumling i kulissene om at du burde jo vitnet mer. Selvsagt burde du vitnet mer, men det er Guds ånd som gir deg den lysten, gldøden og kraften - ikke menneskelagde pisker.

Våger du å sementere fast sannheten om at det er ditt fohold til Guds ånd som får deg til å bli et vitne Gud kan være stolt av?

I morgen skal vi se litt mer på hva du skal sementere...


Ingen kommentarer: