fredag 27. juni 2014

Hvem skal jobbe. Du eller Gud ?- sementering del 4

Jesus var ikke flink til å jobbe for Gud. Han hadde sementert fast at det var Gud som virket i ham. Johannes 14:10 sier: "Faderen som blir i meg Han gjør sine gjerninger". Det var altså Gud og Guds kraft som virket i Jesus. Det var ikke Jesus som var flink. Var det noen som var flink, var det Gud.

Apg.10:38 forteller oss at Gud salvet Jesus med ånd og kraft slik at han kan kunne helbrede syke. Det var altså ikke Jesus, men Guds kraft gjennom Jesus som gjorde miraklene. Jesus var altså ikke flink. Var det noen som var flink, var det Gud.

Så: Hvem jobber? Jesus eller Gud?

Noen av oss lever som om Jesus var flink til å jobbe. Dessverre tror vi også at vi også skal være flinke til å jobbe. Men dersom Jesus var 100% avhengig av Gud for å lykkes, må jo også  vi være 100% avhengig av Gud for å lykkes. Derfor sier Bibelen: "Gud er den som får oss til å ville og til å virke etter hans behag" (Filipperne 2:13). Det var altså ikke du som var flink. Var det noen som var flink, var det Gud.

Dersom det er Gud som får oss til å ville og virke etter Hans eget behag bør vi sementere fast denne sannhet slik at vi ikke tråkker oppe i Guds ansvarsområde. Det hadde jo vært synd dersom vi trodde vi kunne ta over Guds arbeidsområde, ikke sant?

Det samme gjelder dyktiggjøringen til all tjeneste. Er det du som er flink, eller er det Gud som jobber i deg til å ville og til å virke også her? Bibelen sier i 1.Peter 5:10: "...Han skal gjøre dere faste og Han skal gjøre dere sterke. Hebreerne 13:20-21 fortsetter med å si at: "Fredens Gud...utruster dere med alt godt så dere kan gjøre hans vilje..". Det var altså ikke du som var flink denne gangen heller. Var det noen som var flink, var det også denne gangen Gud.

Har du sementert fast hvem som jobber? Dersom du tror at det er du blir du sliten, sur, trøtt og motløs. Dersom du sementerer fast at det er Gud som skal virke i deg ved sin ånd blir du glad, tilfreds, gud-avhengig og avslappet. Du får aldri prestasjons angst og du blir heller ikke sliten.

For et fantastisk evangelium!

Ingen kommentarer: