tirsdag 17. juni 2014

Hva ville du bedt Gud om dersom du kunne fått 1 ønske oppfylt?

Spørsmålet er litt interessant fordi det avslører vårt hjertes ønske. Kong Salomo fikk denne muligheten og vet du hva han ba om? "Gi da din tjener et lydig hjerte",  bad han (1.Kongebok 3:9).

Det hebraiske ordet for "lydig" er "høre". Salomo bad altså om et hjerte som HØRER ETTER SLIK AT HAN GJØR DET HAN FÅR HØRE.

Vers 10 sier: "Det var godt i Jehovas øyne at Salomo hadde bedt om dette".

Hva ville du bedt Gud om dersom du kunne fått 1 ønske oppfylt? Alt kommer an på hvilke mål du har i livet. De som har som mål å vandre på Guds veier synes at en slik oppriktig bønn er en smart bønn å be.

6 kommentarer:

Anonym sa...

3:9 Giv mig derfor et lydhørt hjerte, så jeg kan lede dit folk, så jeg kan skelne mellem, hvad der er rigtigt og forkert. For hvem kan magte at regere over dit mægtige folk?«

11:4-10 Da Salomon blev ældre, begyndte han at dyrke de andre folkeslags afguder og fulgte ikke længere Herren af hele sit hjerte, som hans far havde gjort. 5 Salomon dyrkede blandt andet den sidoniske gudinde Astarte, og den afskyelige, ammonitiske gud Milkom. 6 Salomon gjorde nu, hvad der var ondt i Herrens øjne, og han fulgte ikke Herren af hele sit hjerte, som hans far havde gjort det. 7 Han byggede endda et alter på Olivenbjerget øst for Jerusalem til ære for den ækle, moabitiske gud Kemosh og den lige så ækle, ammonitiske gud Milkom. 8 Han byggede altre til alle sine udenlandske koner, så de havde et sted, hvor de kunne bringe ofre til deres forskellige guder.

9 Herren blev vred på Salomon, fordi han var ulydig og oprørsk, på trods af at Herren havde åbenbaret sig for ham hele to gange. 10 Salomon havde fået en klar befaling om ikke at dyrke andre guder, men han havde overtrådt denne befaling.


Ser du hva som hendte?

Disiplene sa...

Hei,

Flott poeng. Her ser vi hvor viktig det er at vi FORTSETTER å vandre med Jehova med et lydig hjerte.

Det er altså ikke slik at "en gang frelst- alltid frelst".

Det er mer slik at "Den som holder ut til enden - han blir frelst" Matt.24:13

Og. "Den som mener seg å stå - han se til at han ikke faller" 1.Kor.10:12

Takk for viktig tilbakemelding!

Anonym sa...

Kan du forklare hva som menes med dens kraft i vers 5? og hva som menes med å vende seg bort fra dem?

Men dette skal du vite, at i de siste dager skal det være kritiske tider her, som vil være vanskelige å mestre. For menneskene skal være egenkjærlige, pengekjære, selvgode, hovmodige,* spottere,* ulydige mot foreldre,+ utakknemlige, illojale, uten naturlig hengivenhet,+ uforsonlige,*+ baktalere,*+ uten selvkontroll, voldsomme,*+ uten kjærlighet til det gode, forrædere,+ egensindige, oppblåst av stolthet,+ slike som elsker nytelser mer enn de elsker Gud, 5 idet de har en ytre form for gudhengivenhet,*+ men viser seg falske når det gjelder dens kraft;+ og fra disse skal du vende deg bort.

Disiplene sa...

Hei.

Dette verset har blitt drøftet ofte i litteraturen. Det er et alvorlig og særdeles viktig vers.

Av sammenhengen ser du at det er en profeti om hvordan folk skulle oppføre seg i de siste dager.

Vers 5 snakker om de som i det ytre viser gudsfrykt og gudehengivenhet, men bare på en ytre måte.

De lar ikke Guds Ords kraft få forvandle ens hjerte og sinn. (Hebr.4:12)

Slike folk skal vi ikke omgåes.

Anonym sa...

Ja veldig tydelig og klar veiledning, ikke mange mennesker en kristen kan omgås i dag.

Disiplene sa...

Hei igjen,

Heldigvis slipper vi å gå rundt å dømme folk, men når et menneske har et tydelig mønster av å ikke la Ordet få vinne skikkelse i en og åndens frukt er åpenbart byttet ut mot kjødets gjerninger, ja da er dette dårlig omgang og et menneske Paulus altså råder oss til ikke å omgås.

Når det er sakt er jo folk på forskjellig åndelig stadier. Noen er jo modne og kristuslike, mens andre behøver å vokse litt mer. Det er ikke den sistnevnte gruppen Paulus sikter til. Gruppen Paulus siktet til er mer de som hykler og rett og slett ikke praktiserer hva de selv lærer.