søndag 8. juni 2014

Hvorfor valgte Moses slik han gjorde?

Det må ha vært ganske spesielt. Moses, Prinsen av Egypt, valgte ikke lenger å kalle Faraos datter for sin egen mor etter at han var blitt voksen (Hebr.11:24). Han hadde tydligvis gjort dette hele sitt liv, men nå, i voksen alder lot han det være. Hvorfor sluttet han med å identifisere seg med sin fosterfamilie?

En annen ting var at han fant seg i å bli dårlig behandlet. Årsaken til at han ble dårlig behandlet var at han tok et valg av å forlate sin Prinsestilling og heller begynte å assosiere seg med Guds folk (Hebr.11:25). Hvorfor valgte han et vanskeligere liv, et liv fylt med forakt og urettferdig behandling?

Hebr.11:26-27 forklarer oss at Moses også lot være å jage etter Egypts skatter, selv om han som Prins kunne velge og vrake i alle de luksuriøse skattene som fantes. Hvorfor valgte han å avsi seg materielle goder og heller ble fattig materielt sett?

Biblen sier at det var på grunn av TRO. En tro som gjorde at han dyrket Jehova av HELE sitt hjerte. Av ALL sin sjel og av ALL sin forstand.

Du og jeg lever også et liv i tro. Vi lever "som om vi ser den usynlige" (vers 27) slik som Moses. Det er derfor vi tar valg som ingen andre skjønner og forstår.

Våger du å leve andreledes enn alle andre? Våger du å ta valg i livet som viser at du "lever som om du ser den usynlige"? Moses gjorde det og han "så frem i mot å få sin lønn" (Hebr.11:26). Gjør det du også.


Ingen kommentarer: