søndag 15. juni 2014

Denne hadde jeg heller ikke sett før...

Husker du syndefloden? Den som drepte alle dyr og mennesker foruten 8 familiemedlemmer av Noah og de dyrene de hadde med seg i arken? (1.Pet.3:20)

Helt til i dag trodde jeg at alle de som døde var onde, men det er ikke det Bibelen lærer. Bibelen sier i Matt.24:38-39 at de var folk som ikke "gav akt". Det vil si at de rett og slett ikke gadd å gjøre noe med de advarslene de hørte. Disse menneskene var ikke nødvendig vis onde. De var bare late. De handlet ikke på sin tro. De handlet ikke på den advarlselen de hørte Noah komme med. Det spilte ikke så stor rolle for dem. De tok det ikke så tungt. De satt på gjerde uten å handle på det de visste var rett. De trodde muligens de var frelst av nåde, mens Bibelen lærte at de var frelst av nåde VED tro (Ef.2:8-10).

Dette var interessant. Jeg sjekket flere bibelversettelser angående oversettelsen. Kunne det være bare at Jehovas Vitner hadde feiloversatt verset? Vel, faktaene viste noe annet. De "visste ikke av det" (1988), "Forsto ingen ting" (Norsk KJ), "Skjønte ingen ting" (2011), "Gav ikke akt" (NWT). Alle bibeloversettelsene fortalte at disse menneskene som døde i syndefloden ikke nødvendig vis var onde.

Så sjekktet jeg gresken. Her sto det at de "Egnosan" (aurist av gnosis). Det vil si at de rett og slett ikke fattet at det Noah sa var sant. De valgte å ikke tro det han sa.

I dag er Jehovas Vitner nåtidens Noah´s. De går rundt som "forkynnere av rettferdighet og dom" slik Noah gjorde (2.Pet.2:5). Ikke alle som velger å ikke ta i mot er onde. De er gode, flotte mennesker. Like vel velger de å "egnosan". De velger å ikke "gi akt på det de hører slik at de gjør noe med det".

Hvor i terrrenget er du?

Ingen kommentarer: