fredag 20. juni 2014

Er du til å stole på?

I Romerne 1:28-32 tar Paulus et kraftig oppgjør med karaktertrekk som mishager Gud. Her tar han frem blant annet ugudelighet, ondskap, mord, strid og frekkhet. Han avslutter sitt bombardement med at med at disse menneskene fortjener Døden.

Men, når vi leser litt nøyere i teksten skriver Paulus noe mindre behagelig i vers 31. Her nevner han "folk som bryter avtaler". 2011 oversettelsen kaller de "folk som er upålitelige".

Nå er det litt krast å mene at de upålitelige, altså de som ikke holder avtaler, fortjener å dø, men det er altså det Paulus gjør. Han mener selvfølgelig ikke de som i ny og ne må avlyse noe de har avtalt, men han snakker om de som vedvarende ikke er til å stole på.

Nå vil noen kanskje mene: "Typisk Jehovas Vitner. De tror at de skal få evig liv dersom de holder avtaler. Dersom de er avtalebrytere så går de fortapt. Stakkars gjerningsreligion tilhengere". Vel, som Jehovas Vitner tror vi ikke at vi blir frelst av gjerninger. Vi tror at vi blir frelst av nåde VED tro (Ef.2:8-10). Paulus sin liste i Romerne 1:28-32 er ikke GJERNINGS spørsmål for oss. Det er TROS spørsmål for oss.

Vi driver ikke med ugudelighet fordi vi er flinke til å stå i mot. Vi driver med gudelighet fordi vi tror. Vi sluttet ikke med ondskap fordi vi jobber mot det. Vi praktiserer godhet fordi vi tror. Vi stoppet ikke med stridigheter fordi vi tok oss sammen, nei vi praktiserer fred fordi vi tror. Slik er det også med avtaler. Vi holder avtalene våre ikke for å få evig liv ved gjerninger, men fordi vi praktiserer vår tro på Kristus. Vår tro vises altså i handling (Jak.2:26)

Jesus sier i Matt.5:37 "La deres JA bety JA og deres NEI bety NEI - alt utover dette er av det onde". La oss reflektere Herren Jesus Kristus i dag. Han var trofast i alle ting. Det greier vi selvfølgelig ikke å etterligne hele tiden, (Jak.3:2), men vi kan gjøre et tappert forsøk, ikke sant?. Gud ser jo på hjerteinnstillingen vi har - ikke til vårt ytre (2.Krøn.16:9).

1 kommentar:

Anonym sa...

Fint sitat, det er fra Jesu bergpreken. Kanskje det er fornuftig å starte hver dag med å lese Matteus kapittel 5 - 7. Til slutt så huskes det i hjernens minne.