torsdag 12. juni 2014

Hvem drepte hvem?

Som tidligere nevnt har vi dyp respekt for Adventistene. Mange kjenner ikke så mye til dette samfunnet, men de har et bibelsk syn på døden, mennesket og helvetet. De ønsker av hele sitt hjerte å følge Bibelen. I tillegg har de et kjempe godt poeng når de sier at "Dersom de 10 bud gjelder, ja da må jo Sabbathsbudet også gjelde". De har så rett så rett. Selvfølgelig går ikke an å si at de 10 bud gjelder, men vi praktiserer alle de andre 9 budene, men ikke det 4.budet om Sabbath.

Bibelen lærer jo heldigvis i motsetning til Adventistene at samtlige av de 613 jødiske budene, inklusive de 10 bud som ble inngravert på steiner, ble oppfylt og avskaffet i Kristus Jesus (Rom.10:4, Ef.2:15, 2.Kor.3:6-9, Hebr.8:13, Koloss.2:16-17).

Adventistene har dog et annet kraftig forklaringsproblem. Jada, de har det med den katolske treenigheteslæren de har adopter (på lik linje med alle andre kirkesamfunn foruten Jehovas Vitner) og de har det med matolovene siden de ikke spiser gris eller skalldyr. Moseloven er jo som vi har sett oppfylt og avskaffet  i Jesus, men det jeg tenker på nå er Adventistenes lære om Villdyret i Åp.13 og 17.

Hva mener jeg nå? Vel, Adventistene mener at  Pavekirken er roten til alt ondt (her kan vi jo godt forstå hva de mener). De lager en lære om at Pavekirken er omtalt i Bibelen (her kan vi også følge dem til nøds - jfr 1.Tim.4:1). Forklaringsproblemet er at de lærer at Villdyret og dets horn i Åp.13 og 17 er den Romersk Katolske Kirke SAMTIDIG som de lærer at Babylon den Store  - mor til Skjøgene på jorden også er den Romerske Katolske Kirke (Åp 17:5)

Dette byr på et stort problem? Hvorfor? Jo fordi Åp.17:16 forklarer oss at: "Og de 10 horn som du så og Villydret, disse skal hate Skjøgen og gjøre henne øde og naken og spise hennes kjøtt og brenne henne fullstendig opp med ild".

Kjære Adventist: Hvem drepte hvem i Åp.17:16?

Ingen kommentarer: