fredag 6. juni 2014

Spøkelser

Det å stille spørsmål til de døde ble fordømt av Jehova i det gamle Israel (5.Mos.18:10-12). Kong Saul visste at han fikk Gud mot seg ved å praktisere slike ting og hadde "fjernet åndemediene og de som hadde som yrke å forutsi begivenheter, fra landet" (1.Sam.28:3).

Nå var situasjonen slik at Filisterne ville gå til krig mot Israelittene og "Sauls hjerte begynte å skjelve kraftig" (vers 4). Vers 6 sier noe interessant. Der står det: "Selv om Saul stadig spurte Jehova, svarte Jehova ham aldri". Saul var altså så redd for denne krigen, men Jehova hadde vendt ham ryggen og ville ikke hjelpe ham. Det er da Saul forherder sitt hjerte og bryter alle bånd til Jehova. Hva gjorde han?

Vers 7 sier at Saul sa til sine tjenere: "Finn meg en kvinne som virker som åndemedium, så vil jeg gå til henne og rådspørre henne". Saul ville altså forsøke å komme i kontakt med de døde. Men er det mulig?

Bibelen sier at dette ikke er mulig. 1.Mos.3:19 og Forkynneren 3:19-20 sier at vi ble tatt av støvet og vender tilbake til å bli støv når vi dør. Forkynneren 9:5 og 9:10 forklarer oss at de døde derfor ikke vet noen ting og at de døde hverken har kunnskap, visdom eller noen form for aktivitet. De rett og slett sover (Joh.11:11)

På bakgrunn av disse fakta mener fortsatt kristenheten at de døde eksisterer. De har blitt spøkelser. Det er altså IKKE det Bibelen lærer. Har du tenkt på følgende 5 ting:

1)Vers 13 viser oss at Saul ikke så noe. Han spurte åndemediet: "Hva ser du?". Det var altså åndemediet som tolket det synet hun hadde. I prinsipp kunne hun altså si og forklare hva som helst.

2)Dersom Samuel eksisterte som en ånd, ville han da ha brutt Guds lov ved å la seg bruke av et åndemedium? Samuel var jo en trofast profet og ville selvfølgelig ikke bryte Guds lover.

3)Jehova ville ikke snakke med Saul (v.6). Hvorfor ville han plutselig snakke med Saul via et åndemedium? Noe han selv tok kraftig avstand fra?

4)Kan et medium tvinge den Allmekige til å gå i mot seg selv? Har et åndemedium mer makt og kontroll over døde mennesker enn det Gud selv har?

5)Dersom de døde var i live og kunne hjelpe sine slektninger eller venner, hvorfor vil en kjærlig Gud hindre oss og nekte oss i å få hjelp fra "den andre siden"?

Nei, denne "Samuel" var ikke Samuel. Det var en ond ånd. Spåkvinnen selv sier jo i vers 13 at hun "så en gud stige opp av jorden". Efeserne 6:12 viser at vi har en kamp mot disse åndsmaktene og at disse åndsmaktene har i oppdrag å "villede hele den bebodde jord" (Åp.18:23).

Når vi studerer bibelen litt nøye finner vi ut at spøkelser altså ikke eksisterer.


Ingen kommentarer: