tirsdag 1. januar 2008

1. Januar "Størst av alt er kjærligheten"

Alle mennesker ønsker å oppnå noe i sine liv. Viktigheten av at ”jeg må få meg en karriere” blir større og større for veldig mange. I dag måles man gjerne etter hva man gjør – ikke etter hvem man er. Hvor ofte har vi ikke målt mennesker etter spørsmålet ”Hei. Hva heter du og hva jobber du med?”. Selv i kristne menigheter har målbare enheter vært i sentrum og vi har fått et usunt jag etter å produsere og fullføre visjoner og drømmer.

I et slikt ”rotterace” av en livsstil blir det fort tapere. Mange tapere. Livsstil sykdommer som hjerteinfarkt, utbrenthet, diabetes 2, og andre psykososiale og psykosomatiske sykdommer florerer mer enn før. En rask titt på skilsmissestatistikken viser også hvordan vi lever livene våre. Menneskene mister seg selv og Gud midt i livets travle hverdag.

Bibelen gir oss helt andre verdier enn det verden gjør. Den lærer oss at ”Størst av alt er kjærligheten”(1.Kor.13:13). Kjærlighet er altså det som betyr noe når alt kommer til alt. Kjærligheten er størst. Kjærligheten er viktigst. Ingen sosial status, ingen lønnsforhøyelse eller materielle eiendeler kan måle seg med hva kjærligheten gjør for oss mennesker. Kjærlighet er det som bærer både deg, din familie og menighet igjennom. Alt annet blekner i lyset av kjærligheten.

La oss bytte mål i livet. La oss fra og med denne dagen sette høyest det Gud setter høyest. La oss ta i mot den kjærlighet som Han elsker oss med og gi den til andre. La oss bevare våre hjerter myke, godt dyppet ned i Hans grenseløse kjærlighet til oss.

La oss elske fordi Han elsket oss først. For større enn alle andre ting i dette livet og i det liv som kommer, er faktisk kjærligheten.

Disiplene

Ingen kommentarer: