tirsdag 1. januar 2008

2. Januar ”Gud er kjærlighet”

Mange mennesker i dag sier de kjenner Gud. Ser vi på de som hevder de tilhører Ham, skulle man tro Gud representerte splittelse, anklage og forvirring. Mye ondt og urettferdig har skjedd i Guds navn. Men Bibelens Gud er ikke slik. Han representerer noe helt annet. Bibelen sier at ”Gud er kjærlighet” (1.Joh.4:8).

I går så vi at det største av alle ting var nettopp kjærligheten. Det greske ordet som ble brukt var ikke Eros (erotisk kjærlighet) Fileo (nestekjærlihghet) eller Storge (en nær vennskapskjærlighet). Nei det greske ordet er AGAPE-kjærlighet. Guds type kjærlighet. En kjærlighet som øser ut velvilje, nåde, barmhjertighet, godhet og mildhet -på-tross-av- våre mangler, feil, ja til og med synd. Slik er Gud. Gud er kjærligheten personifisert.

Gud vil at vi skal lære Ham å kjenne. Ikke som en Gud som står klar med pisken så fort vi gjør noe galt. Gud vil at vi skal kjenne Ham som selve kjærligheten. Hans kjærlighet er konstant. Han kan ikke la være å elske. Det er Hans natur. Som en kjærlig far våker over sine barn og ønsker dem kun det beste, er Guds grenseløse kjærlighet over våre liv.

I dag smiler Gud til deg. Han fryder seg over at nettopp du har oppdaget Ham som din kjærlige far. Gud liker deg såpass at Han lengter etter å få kunne gi deg alt det gode Han har for din ånd, din sjel og din kropp. Guds kjærlighet tar initiativ. Guds kjærlighet er oppsøkende og raus. Kjærligheten ønsker deg det beste. Kjærligheten ofrer alt for at du og jeg skal ha det godt. La oss åpne oss opp å kjenne at Gud er kjærlighet!

Våg å slipp Hans kjærlighet inn i din hverdag.

Disiplene

Ingen kommentarer: