søndag 6. januar 2008

7 Januar ”Kjærligheten er blant annet at Jesus har sonet all synd”

1.Joh 4:10 definerer kjærligheten slik: ”I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud, men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder”.

Gud er en hellig Gud. Han hater synd. Det var synden som produserte sykdom, død og ødeleggelse. Synden førte menneskene, ja hele skaperverket bort fra Gud. Er det noe rart Gud hater synd? I gårsdagens andakt så vi at Korset var Guds kjærlighetssymbol. Gud hatet synden så mye at Han gjorde noe med syndeproblemet. Gud sendte sin sønn til soning for alle våre synder, ja ikke bare våre, men hele verdens synd. Rom 4:7 sier det slik: ”Salige er de som har fått sine overtredelser tilgitt”. Vi har altså fått alle våre synder tilgitt på grunn av Jesu offerdød på korset.

Men de gode nyhetene stopper ikke der. Paulus skriver nemlig i Hebreerbrevet 10:17: ”og deres synder og deres overtredelser vil jeg ikke mer komme i hu”. Våre gamle, nåværende og fremtidige synder er ikke bare tilgitt, Gud har i tillegg valgt å glemme dem! Nå forstår du kanskje Gud når Han sier i Høysangen 4:7: ”Alt ved deg er vakkert min kjære, det finnes ingen lyte på deg”. Jesu blod har vasket bort dine skitne flekker. Når du nå synder, ser Gud Jesu rensende blod og ikke dine feil og mangler. Den Hellige og Allmektige Gud har altså bestemt seg for å glemme synden som blir begått. Gud tar rett og slett bort våre synder av sin hukommelse. Rom 11:27 sier det så revolusjonerende: ”Og dette skal være min pakt med dem, når jeg tar bort deres synder.” Når gjorde Gud dette? Han gjorde det en gang for alle i Jesus Kristus på korset!

Når du og jeg nå synder, for det gjør vi jo alle, tilregner ikke Gud oss denne synden. Paulus forkynner denne grensesprengende sannheten i Rom 4:8 ved å si: ”Salig er den mann som Herren ikke tilregner synd” og i Heb 8:12: ”For jeg vil være nådig overfor den urett de har gjort, og ikke mer komme deres synder i hu”. Skal vi da fortsette med å synde slik at nåden kan bli enda større? (Rom.6:2). Nei, en kristen elsker Jesus og hater synden. Jesus-livet i oss ønsker å leve hellig, hengivent og rent. Kjærligheten gjør ikke sin neste noe ondt (Rom.13:10). Den som er født på nytt lever ikke i synd selv om vi synder både titt og ofte (1.Joh.3:9). Siden vi har blitt tilgitt så mye, elsker vi Herren så mye mer (Luk.7:47). Den som elsker Herren, hater synden og avstår fra urett (Ord.8:13).

Husk at i dag, og for all tid fremover, er synden sonet, tatt bort og glemt. Kjærligheten har gjort deg fullkommen ren!

Disiplene

Ingen kommentarer: