lørdag 12. januar 2008

12 Januar ”Guds grenseløse nåde skaper lyst til å evangelisere”

Når man endelig innser at man ikke behøver å prestere noe for Gud for at Han skal bli fornøyd, får man senkede skuldre og overskudd til andre. Den energien man før brukte for å forsøke å behage Gud kan man nå bruke på sin neste. Den energien man brukte til selvfordømmelse og selvforakt fordi man aldri nådde opp til alle Guds krav og bud, den blir nå brukt til empati for andre.

Kristenlivets mening er nemlig å la seg bli elsket av Gud. Når vi tar i mot Gudskjærlighet til oss greier vi ikke noe annet enn å elske vår neste som oss selv. Ikke bare gjennom ord, men i gjerning og sannhet. Kjærligheten og gudsdyrkelsen er altså praktisk. Når vi hviler i at alt er fullbrakt, fylles vi med en takknemlig kjærlighet til Gud. Denne kjærligheten kommer vår neste til gagn. Gud har hjulpet oss ut i frihet for at vi skal hjelpe andre. Tenk ikke at du må ut på misjonsfeltet for å praktisk hjelpe andre. Hva med å hjelpe din familie, dine venner, kollegaer eller nabo? Jesus i deg brenner etter å betjene de du har rundt deg i hverdagen. Gud vil at ALLE skal lære Ham å kjenne.

Vi som disipler har ikke alltid greid å presentere Gud slik Han egentlig er til verden rundt oss. I stedet for nåde har vi formidlet krav, lov istedenfor evangelium og eget strev istedenfor et fullbrakt verk. Paulus sier noe revolusjonerende i 2Kor 5:19-20: ”Det var Gud som i Kristus forlikte verden med seg selv, så han ikke tilregner dem deres overtredelser og la ned i oss ordet om forlikelsen. Så er vi da sendebud i Kristi sted, som om Gud selv formaner ved oss. Vi ber i Kristi sted: La dere forlike med Gud!”

Du og jeg har forlikelsens tjeneste. Vi behøver ikke lenger gå rundt å fordømme alle de som ikke er frelst (Joh.3:17). Gud tilregner verken oss eller de ufrelste våre synder. Han står med åpne armer og venter på både ”prest og fant”. Alt er ferdig. Alt er forsont. Det er fullbrakt! Det er nåde over nåde. Med den kunnskapen du nå har fått, oppmuntrer vi deg til å dele dette gode budskap med de rundt deg.

Gud holder ikke de ufrelstes synder opp i mot dem. Det er derfor lett å evangelisere. Du har fått forsoningens tjeneste!

Disiplene

Ingen kommentarer: