søndag 27. januar 2008

28. Januar ”Jesus har blitt vår Jehova Shalom”

Den nye pakt handler om Jesus – Bare Jesus. ”Alle Guds løfter har fått sitt Ja og Amen i Ham” (2.Kor.1:20). Han er den som besegler alle syner og profetier (Daniel 9:24). I Jesus Kristus er alt samlet og oppfylt (Lukas 24:44, Ef.1:10). Har du Ham, har du rett og slett alt du behøver (1.Kor.1:5).

Når Gud Fader, i den gamle pakt, gav seg selv paktstitler, viste dette oss at Han lovet å være den Han sa at Han var. I den gamle pakt kalte Jehova seg selv for ”Jehova Shalom” (Dom.6:24), som betyr Jehova er Fred. Siden vi ikke lever i den gamle pakt, men har inngått en ny og evig pakt hvor Jesus både er mellommann og garantist (Hebr.7:22), ville det vært naturlig at vi også i denne pakt fikk Guds Fred. Men i motsetning til den gamle pakt, ville dette være en Evig Fred siden pakten er en Evig Pakt.

I Joh 14:27 sier Jesus noe befriende: ”Fred etterlater jeg dere. Min fred gir jeg dere. Ikke som verden gir, gir jeg dere. La ikke deres hjerte forferdes, frykt ikke!”. Illustrert bibelleksikon, Bind 3, side 128-131 kan fortelle oss at ordet FRED betyr blant annet hel, uskadd, sunn, fredfull og harmonisk. Det er et sammenfattende uttrykk for hele frelsestilstanden.

Fred er altså en gave fra Jesus. Det er Han som gir deg den. Det er ikke du som streber deg til en indre fred ved hjelp av ulike åndelige øvelser. Guds overnaturlige Fred finnes som en del av de paktsgodene du har fått. Du har den i Jesus. ”For han (Jesus) er vår fred”, skriver Paulus i Ef 2:14. Jesus har altså blitt vår ”Jehova Shalom”. Hans type av fred, harmoni, helhet, sunnhet og lykke har blitt vår, siden grunntanken i pakten er ”Alt mitt er ditt og alt ditt er mitt”.

I dag vil jeg si som Paulus: ”Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner komme fram for Gud i påkallelse og bønn med takk. Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus” (Fil 4:6-7). Denne freden er din. Du har fått den i Jesus. Du har fått den fordi du er elsket. Du har fått den fordi du er i pakt med Ham. Vær derfor ikke bekymret, men kast all ufred på Gud (1.Pet.5:7), så skal du erfare at Jesus, som både er din fred og paktspartner, tar hånd om deg i dag også.

Må så håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan være rike på håp ved Den Hellige Ånds kraft (Rom 15:13)

Disiplene

1 kommentar:

Anonym sa...

1.
Det er vanskelig å lese hvit skrift på svart bakgrunn. Ser flott ut, men er ganske krevende for øynene. Svart egner seg bra for grafisk innhold, men ikke for lenge tekster i liten skrift.

2.
http://www.jesuskirken.no/
Hvorfor er den ikke operativ? Vet dere noe om det?