onsdag 16. januar 2008

16 januar ”Guds kjærlighet er raus”

Har du lagt merke til at kjærligheten aldri er egoistisk eller selvfokuserende? Har du lagt merke til at ekte kjærlighet gir uten å kreve tilbake? Gud er slik. I Johannes 3:16 sies det at Gud elsket verden så høyt at han gav. Han gav det beste han eide. Hvorfor? Fordi at ekte kjærlighet gir. Ekte kjærlighet strekker seg ut og møter behov.

Guds kjærlighet nøyer seg ikke bare med å dekke behov. Guds kjærlighet er raus. Når Gud viser kjærlighet gjør Han det med stil. Når Han mettet over 5000 med 5 brød og 3 fisker lot Han det bli 12 kurver til overs (Matt.14:20). Når Han gir liv, gir Han liv i overflod (Joh.10.10). Om man drikker av det vann Jesus vil gi, kommer man aldri mer til å tørste igjen (Joh.4:14). Og etter at all vinen var drukket opp i bryllupet i Kanaan gjør Han vannet om til det beste vin (Joh.2:10). Guds kjærlighet og omsorg dekker mer en et behov. Den er raus.

Gud vil være raus mot deg også. Hans valg å være raus har ikke noe med deg som person eller hvor ”sterkt” du lever med Gud å gjøre. Han raushet er basert på Hans natur og Hans vilje. Gud er Agape. Han elsker på tross av. Han gir på tross av. Han er raus på tross av. Rom 8:32 sier det derfor så passende: ”Han som ikke sparte sin egen Sønn, men gav ham for oss alle, hvordan skulle han kunne annet enn å gi oss alle ting med ham?”.

Du har ikke gjort deg verdig til å få frelsen. Du har heller ikke gjort deg fortjente av å få velsignelser fra Gud. Alt er en gave. Alt er av nåde ved tro. La oss sammen nyte det faktum at Gud, i dag, på tross at vi ikke gjør alle ting rett, vil velsigne oss på en raus måte både til ånd, sjel og kropp.

Du tilhører en Gud som hver dag ønsker å skjemme deg ut. La Ham få gjøre det.

Disiplene

Ingen kommentarer: