torsdag 31. januar 2008

31. Januar ”Jesus har blitt vår Jehova Rohi”

Noe av det vakreste og mest rørende jeg leser i Bibelen er fortellingen om den bortkommende sauen (Lukas 15:1-7). For gjeteren var den ene sauen så mye verd at han forlot de 99 og lette etter den ene inntil han fant den. ”Og når han har funnet den, legger han den på sine skuldrer og gleder seg” (Luk 15:5).

La du merke til at det ikke sto ”og når han har funnet den, legger han den på ryggen, skjeller den ut fordi den ikke hadde vært lydig, gir den ett par spark i baken og forteller at neste stoppested for slike ulydige, ubrukelige og opprørske sauer er slakterhuset?”.

Det hebraiske ordet ”Rohi” betyr hyrde (Salme 23). Jesus sier i Joh 10:11 ”Jeg er den gode hyrde. Den gode hyrde setter sitt liv til for fårene”. For øvrig er det av teologisk viktighet å merke seg at Jesus ikke sa: ”Jeg er den viktige hyrden og fårene setter sitt liv til for hyrden”.

Jesus har blitt vår ”Jehova Rohi”. Han er den hyrden som elsker. Han leter etter den ene. Han finner den, legger den på sine skuldre og gleder seg. Han er den som gir sitt liv for fårene slik at fårene får det sunt, godt, harmonisk og trygt. Jesus er sannelig vår ”Jehova Rohi”

I dag kan du hvile i at det finnes en som beskytter deg, varmer deg, gir deg mat og ly. Ikke på grunn av at du er en flink liten sau, men på grunn av at Jesus er den gode hyrde.

Disiplene

Ingen kommentarer: