onsdag 2. januar 2008

3. Januar ”Smak og se at Jehova er god”

”Jeg liker ikke jordbær med fløte og sukker”, sa ett av barna mine til meg her om dagen. ”Har du smakt det noen gang da?”, spurte jeg. ”Å, neiiiiiiiiiiii…æsssjjjjj!!!”, var svaret jeg fikk tilbake. Noe så trist. Her hadde vi ”verdens beste dessert” og gutt-ungen nektet å åpne munnen. Hvorfor? Han hadde ikke smakt og kjent at jordbær med fløte og sukker faktisk var godt.

Gud er en god Gud. Han er full av omtanke, kjærlighet, varme og fremtidstro når Han tenker på deg. I Guds nærhet finnes det hvile, håp, omsorg og gjenopprettelse. Men hva gjør vi med det? Jo, de fleste av oss ”åpner ikke munnen og smaker”. Hvorfor ikke? Ikke fordi vi ikke vil eller har lyst, men fordi vi rett og slett ikke har tid. Vi har ikke tid til å sitte ved matbordet og åpne opp munnen for å ta i mot Guds grenseløse og ubetingede godhet i mot oss.

Marta var en slik person. Når Jesus først kom på besøk hadde hun ikke tid til å ”smake”. Det var mer høflig og ”åndelig” å varte opp Mesteren. Men hun smakte ikke. Gud vil at vi skal smake Ham. Ta i mot fra Ham. Gratis. Ubetinget. Så mye vi måtte ha behov for. Drikke inn av Guds godhet og kjærlighet så at vi raver rundt berusede av Ham. Blir smittebærere av Hans ubegrensede godhet.

Martas søster, Maria, satt ved Jesu føtter. Hun hadde valgt den gode del. Hun hadde valgt å smake. Når et menneske smaker på Guds godhet blir det forvandlet. Forvandlingen skjer innenifra og ut. Det er en ekte forvandling. Forvandlingens frukt er når innsiden vokser seg så stor at utsiden blir lik innsiden. Det skjedde med Maria. Hun fulgte sin Mester helt frem til korset. Hvorfor? Hun smakte. Hun kjente. Hun erfarte Guds godhet og kunne ikke la være å følge Jesus. Viljen hadde blitt forvandlet. Ønskene i livet var omprioritert. Fokuset i hennes liv var fra og med nå ”La oss smake og se at Jehova er god” (Salme 34:9).

La dette bli dagen hvor du våger å smake på Gud.

Disiplene

Ingen kommentarer: