tirsdag 22. januar 2008

22. Januar ”Hva er så Guds overveldende rikedom i godhet”

I går så vi at Gud frelste oss på grunn av at Han elsket oss så høyt. Vi så at årsaken til at Gud ønsket å frelse oss var at vi skulle smake Hans ”overveldende rikedom i godhet”. Vi gikk fra å være fiender til å bli Jesu medarvinger (Rom.8.17). Vi ble rett og slett frelst så at Han kunne skjemme oss ut. Jesus betalte prisen slik at du og jeg skulle ”smake Guds overveldende rikedom i godhet”. Men hva er så Hans overveldende rikedom i godhet?

Svaret på et slikt spørsmål må egentlig bare erfares. Det er derfor Gud bruker en hel evighet på å vise oss dette. Hans nåde tar aldri slutt. Klag 3:22-23 sier det så vakkert: ”Herrens miskunn er det at det ikke er forbi med oss. Hans barmhjertighet har ennå ikke tatt slutt. Den er ny hver morgen, din trofasthet er stor”.

Men, la oss leke litt med tanken om å prøve å definere litt av ”Guds overveldende rikedom i godhet”. Tenk over at Jesus døde for dine synder mens du enda var Guds fiende (Rom.5:8). Han led for at du skulle slippe å lide (Jesaja 53:4-5). Tenk at Han alltid vil være din venn (Johannes 15:15). Han har til og med sagt at Han aldri vil forlate deg og alltid være med deg (Matt.28:20). Selv om du skulle være troløs mot Ham, er Han trofast (2.Tim.2:13). Han elsker deg med en evig kjærlighet (Jeremia 31:3) og unner deg alt godt (Salme 23 og 35:27).

Dine synder er tilgitt (Kol.3:13). Dine synder er sonet (1.Joh.2:2). Dine synder er tatt bort (Hebr.9:26-28) og glemt (Hebr.10:17). Og om du skulle synde kommer ikke Gud til å holde synden opp i mot deg (Rom.4:4-8). Det finnes ingen fordømmelse i ditt liv (Rom.8:1). Du er Hellig (Hebr.10:10) Ren (Apg.10:28) og Fullkommen (Hebr 10:14, Ef.1:4).

Alt dette og mer til skal vi nyte av like inn i evigheten, men la oss bruke hele denne dagen på å suge på åpenbarings karamellen. Gud er overveldende god!

Disiplene

Ingen kommentarer: