tirsdag 8. januar 2008

8 Januar ”Kjærligheten er at Jesus har oppfylt alle krav Gud hadde til oss”

Gud kompromisser ikke på sin egen standard. Han er evig fullkommen. Evig rettferdig. Evig hellig. Evig feilfri. For å reflektere vår Far burde også vi som Hans barn tenke,tale og handle fullkomment. Dette er en umulig oppgave. Vi behøver ikke en gang gjøre et forsøk. Men visste du at Gud allerede ser deg som en hellig og fullkommen person? Hebr.10:14 sier at: ”For med ett offer har Han for alltid gjort dem fullkomne som blir helliget”. Du og jeg som er ufullkomne mennesker har blitt gjort fullkomne i Guds øyne.

Rom 5:10 sier noe revolusjonerende. ”For ble vi forlikt med Gud ved hans Sønns død, da vi var fiender, skal vi så meget mer bli frelst ved hans liv, etter at vi er blitt forlikt”. .Hvordan ble vi det? Jo, Jesus oppfylte alle Lovens krav for oss (Matt.5:17). Han gjorde til punkt og prikke alt hva Gud gjennom Loven krevde av oss. Han levde til og med et helt liv uten å synde. Dette gjorde Han ikke for sin egen del, men for deg og meg. Hebr. 4:15 forklarer oss at Han er prøvet i alle ting,: ”men uten synd”. Jesus levde sitt syndefrie liv i vårt sted. Han oppfylte alle Guds krav som gikk oss imot. Når Jesus hadde oppfylt Guds lov, tok Han bort lovens anklagende krav. Kol.2:14 forklarer at: ”Han utslettet skyldbrevet mot oss, som var skrevet med bud, det som gikk oss imot. Det tok Han bort da Han naglet det til korset”. Når Guds krav imot oss var oppfylt og deretter utslettet, ble Loven avskaffet. Ef. 2:15 forklarer oss at Jesus ”ved sitt kjød avskaffet den lov som kom med bud og forskrifter”.

Jesus Kristus har altså blitt vår oppfyller av Lovens krav. Han har blitt det vi kaller for ”vår helliggjørelse”. Han har blitt vår rettferdighet og forløsning (1.Kor.1:30). Kol. 3:12a forklarer oss konsekvensen av dette faktum og skriver at vi allerede er (ikke kommer til å bli) ”Guds utvalgte, hellige og elskede”. Nå slipper vi altså å streve for å gjøre gode gjerninger for å behage Gud. Gud er allerede fornøyd. Når Gud ser oss, ser Han oss igjennom Jesus og hva Han har gjort gjennom sitt stedfortredende liv og sin stedfortredende død. Når vi hviler i dette fullbrakte verket, produserer det nye livet i oss hellige og rettferdige gjerninger. Rom. 7:4 sier: ”Mine brødre! Slik døde også dere fra loven ved Kristi legeme, for at dere skal tilhøre en annen, Ham som ble oppreist fra de døde, så vi kan bære frukt for Gud”.

Jesus ikke bare døde for oss. Han levde for oss også. Det er fullkommen kjærlighet!

Disiplene

Ingen kommentarer: