mandag 28. januar 2008

29. Januar ”Jesus har blitt vår Jehova Jireh”

Når Jehova i 1.Mos.22:14 sier at Han er ”Jehova Jireh” viser Han oss at Han er den gud som forsørger. Han er den som ”gir oss i dag vårt daglige brød” (Matt.6:11). Jehovas første paktsfolk, Israel, fikk oppleve denne siden av pakten på en vidunderlig måte. Selv når israelittene var ulydige og knurret mot Gud, gav Han dem Manna hver eneste dag i 40 år. Gud forsørget på tross av. Gud forsørget fordi Han elsket. Gud forsørget på grunn av pakten med Abraham.

I den nye pakten har Jesus blitt vår ”Jehova Jireh”. I Mark 10:28-30 lover Jesus sine etterfølgere forsørgning om de velger å følge Ham: ”Peter tok da til orde og sa til ham: Se, vi har forlatt alt og fulgt deg. Jesus svarte og sa: Sannelig sier jeg dere: Det er ingen som har forlatt hus eller brødre eller søstre eller mor eller far eller barn eller åkrer for min skyld og for evangeliets skyld, uten at han skal få hundrefold igjen: Her i tiden hus, brødre, søstre, mødre, barn og åkrer – sammen med forfølgelser – og i den kommende verden evig liv”.

Når vi har valgt å ta i mot Jesus og hvile i Hans fullbrakte verk, kan vi nyte av Hans paktsvelsignelser. Vår Konge tar seg av Rikets medborgere. Han er en god Konge. Han vil at du skal ha det bra til ånd, sjel og kropp (3.Joh.1:2). Han vil at du skal ha overflod til all god gjerning (2.Kor.9:8). Midt i en kollektpreken sier Paulus til Korinterne: ”For dere kjenner vår Herre Jesu Kristi nåde, at han for deres skyld ble fattig da han var rik, for at dere ved hans fattigdom skulle bli rike” (2.Kor.8:9). Jesus vil at du skal forstå at Han har blitt din ”Jehova Jireh”

”Derfor sier jeg dere: Vær ikke bekymret for livet, hva dere skal ete og hva dere skal drikke, heller ikke for legemet, hva dere skal kle dere med. Er ikke livet mer enn maten, og legemet mer enn klærne? Se på fuglene under himmelen! Ikke sår de, ikke høster de, ikke samler de i hus, men deres Far i himmelen gir dem føde. Er ikke dere langt mer verd enn de?

Hvem av dere kan vel med all sin bekymring legge en eneste alen til sin livslengde?
Og hvorfor er dere bekymret for klærne? Legg merke til liljene på marken, hvordan de vokser! De strever ikke og spinner ikke! Men jeg sier dere: Selv ikke Salomo i all sin prakt var kledd som en av dem. Men kler Gud slik gresset på marken, det som står i dag og i morgen kastes i ovnen, skal han da ikke meget mer kle dere – dere lite troende? Vær derfor ikke bekymret og si: Hva skal vi ete? eller: Hva skal vi drikke? eller: Hva skal vi kle oss med? For alt slikt søker hedningene etter. Men deres himmelske Far vet at dere trenger alt dette. Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg!” (Matt 6:25-33).

I dag kan du slappe av. Nyt av at du er i Pakten med Jesus. Du har søkt Guds rike først. Du har tatt i mot Nåde. Du er i trygge hender. I dag skal Kongen ta seg av deg som Rikets medborger. Du vil få ditt daglige brød. Jesus har blitt din ”Jehova Jireh”.

Disiplene.

Ingen kommentarer: