søndag 20. januar 2008

21.Januar ”Guds overveldende rikedom i godhet”?

Efeserbrevet 2:4-7 sier noe så mektig og kraftfullt så om vi forstår dette og tar i mot, vil vi aldri mer bli den samme. Paulus skriver:

”Men Gud, som er rik på miskunn, har, på grunn av sin store kjærlighet som han elsket oss med, gjort oss levende med Kristus, vi som var døde ved våre overtredelser. Av nåde er dere frelst. Han oppvakte oss med ham og satte oss med ham i himmelen, i Kristus Jesus, for at han i de kommende tider kunne vise sin nådes overveldende rikdom i godhet mot oss i Kristus Jesus”.

Disse versene kan man skrive en hel bok om, men jeg vil at du skal legge merke til et par ting: For det første frelste Gud oss bare for at Han kunne vise ”sin overveldende rikedom i godhet mot oss”. Når da? Jo, ”i de kommende tider”. Når er de kommende tider? Paulus skrev jo dette brevet ca år 60 e.kr. I dag har vi passert år 2000. Altså, lever du og jeg i Paulus` ”kommende tider”. Gud vil vise sin nådes overveldende rikdom i godhet mot oss nå, i dag! Det er altså ikke slik at du ble ”frelst for å jobbe for Gud”. Nei, etter forsoningen har du gått fra å være fiende til å bli venn, fra slave til medarving, fra bekjent til barn. Du er opp etter ørene velsignet!

Det andre jeg ville vise deg, var at hele denne frelsesplan er motivert ut i fra Hans ”store kjærlighet som Han elsket oss med”. Ser du at alt det Gud gjør er motivert ut i fra Hans enorme kjærlighet i mot deg? Ser du at Gud kun vil være god mot deg? Prisen for Hans godhet i mot deg er allerede betalt. Bibelen sier at ”det var Gud som i Jesus forlikte deg med Ham selv”(2.Kor.5:19). Hvorfor? For å være god. Hvorfor? Fordi Han elsker.

La Gud være god mot deg i dag. Prisen er jo betalt. Han ønsker så inderlig å få øse ut av sin overveldende rikedom i godhet i mot nettopp deg.

Disiplene

Ingen kommentarer: