onsdag 30. januar 2008

30. Januar ”Jesus har blitt vår Jehova Nissi”.

Ingenting er så deilig som en seier. Det var knapt en eneste nordmann som ikke fikk frysninger over hele kroppen når hele Lillehammer sang: ”Seier`n er vår” da vi håvet inn OL-medalje etter OL-medalje under vinter-OL 1994. Det sitret i kroppen. Gleden boblet på innsiden. Livet ble lyst og lett å leve, hvertfall til seiersrusen hadde lagt seg.

I den gamle pakt ble Gud blant annet kalt for ”Jehova Nissi” – Jehova er Seier” (2.Mos.17:15). Moses fikk navnet åpenbart etter seieren over Abimelek. Vi har nok alle våre ”Abimeleker” vi sloss i mot i livene våre. I dag vil jeg at du skal se at i den nye pakt har Jesus vunnet en hel rekke seire som han har tilregnet deg. Han har blitt din og min ”Jehova Nissi”.

Jesus har seiret slik at vi kan seire over den onde (1.Joh.2:12). Han seiret slik at vi kan seire over verden (1.Joh.5:4), over synden (Rom.6:14), over urettferdigheten (Matt.12:20), over sykdom, smerte og skam (Jes.53:4-5)og over hele ondskapens hær (Kol.2:15). Han seiret slik at du kan herske i livet (Rom.5:17). Til og med døden vant Jesus seier over slik at vi slipper å forbli døde (1.Kor.15:54, Joh.11:25). Ikke bare seirer vi ”I Ham”, vi vinner mer enn seier! Paulus sier jo i Rom.8:37 ” men i alt dette vinner vi mer enn seier ved Ham som elsket oss.

I den nye pakt er det bare Jesus som gjelder. Hans død er vår død. Hans liv er vårt liv. Hans seier har blitt vår seier. Som partner i den nye pakt kan du hvile i at Jesus har blitt vår ”Jehova Nissi”.

Gratulerer med seieren!

Disiplene

Ingen kommentarer: