tirsdag 8. januar 2008

9. Januar ”kjærligheten er at Jesus tok dine sykdommer og plager”

Gud hater synd. Gud hater også syndens konsekvens som er sykdom og død. Guds ønske var ikke at vi skulle plages av sykdom. Han som er en god far for oss, elsker oss så høyt at Han unner oss et godt liv. 3.Joh:2 beskriver Guds tanker overfor oss slik: ”Du kjære! Jeg ønsker at du i alle ting må ha det godt og være ved god helse, likesom din sjel har det godt”. Det er dette som er Guds hjerte for oss. Han vil at vi skal ha det bra til ånd, sjel og kropp.

Som vi tidligere har sett, gjorde Gud noe med syndeproblemet. De gode nyhetene er at Han har gjort noe med helseproblemene også. Jes.53:4-5 forklarer oss at: ”Sannelig, våre sykdommer har Han tatt på seg, og våre piner har Han båret. Men vi aktet Ham for plaget, slått av Gud og gjort elendig. Men Han ble såret for våre overtredelser, knust for våre misgjerninger. Straffen lå på Ham, for at vi skulle ha fred, og ved Hans sår har vi fått legedom”. Legg merke til verbformen Jesaja bruker. Det står ikke at vi skal bli helbredet en gang i fremtiden. Det står at vi har fått legedom! Den samme tanken stadfester Peter i 1.Pet. 2:24: ”Ved Hans sår er dere blitt legt”. Når vi nå ber for syke, trygler vi ikke Gud om å gjøre den syke frisk, men at den legedom Jesus allerede har tilveiebrakt og juridisk betalt på korset, skal manifesteres i den sykes kropp. Når vi har Jesus, har vi altså blitt rettferdige, hellige og helbredet. Er det noe rart vi elsker, ærer, forkynner og proklamerer Jesus?

”Men hvorfor skjer det ulykker, katastrofer og for tidlig død, når Gud er så kjærlighetsfull?”, kan noen spørre seg. Står Gud virkelig bak naturkatastrofer, terrorangrep, sykdom og for tidlig død? Slettes ikke. Gud er nemlig en rettferdig Gud som elsker sitt skaperverk. I Job 34:10 kan vi lese følgende befriende budskap fra Gud: ”Derfor, dere forstandige, hør på meg! Det være langt fra Gud å gjøre noe ondt og fra Den Allmektige å være urettferdig” og Esekiel 33:11 sier: ”Si til dem: Så sant jeg lever, sier Herren Herren: Jeg har ikke behag i den ugudeliges død, men i at den ugudelige vender om fra sin ferd og lever.”

Gud er en trøstens Gud, ikke en uforutsigbar, blodtørstig morder! Han ønsker verken at rettferdige eller urettferdige dør før tiden. Bibelen sier i 2. Kor.1:3-4 det slik: ”Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, barmhjertighetens Far og all trøsts Gud, Han som trøster oss i all vår trengsel, for at vi skal kunne trøste dem som er i all slags trengsel, med den trøst vi selv blir trøstet med av Gud”. Gud er altså en barmhjertig, god og trøstende Gud. Hvem er det da som står bak all ondskap og urettferdighet? Jo, det er Satan, Gud og menneskers største fiende. Jesus beskriver Satan så treffende i Joh.10:10: ”Tyven kommer bare for å stjele og myrde og ødelegge”. Det er altså Satan som stjeler, myrder og ødelegger i livene våre. Gud vil det motsatte. Han vil rettferdighet, helse, liv og fred! Gud er nemlig kjærighet.

Ingen kommentarer: