tirsdag 13. mai 2008

11. Mai ”Der synden er stor blir nåden enda større”

I går fikk du en lekse. Leksen var å øve seg i ydmykhet. Hva mente jeg egentlig med å øve seg i ydmykhet? Vel, Bibelen sier noe kjempealvorlig i Jak 4:6: ”Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde”. Det er altså de som erkjenner at de behøver Nåde som får Nåde. Det er de som erkjenner at de er syke, som kommer til å få medisin. Kun stolte personer nekter å se sine brister. De tar heller ikke i mot nåden. Ydmykheten ligger altså i å innse sin egen tilkortkommenhet og at nådemedisinen har evne til å kurere synd. Sann ydmykhet er altså nådebevisst.

Ved Krist i forsoning FIKK ALLE TILGANG TIL NÅDEN, men om man ikke vil ha Nåden, ja da virker heller ikke nåden i ditt liv. Alle kan få medisin, men tar man ikke medisinen, ja da virker den ikke. Synd er altså ikke så farlig bare du erkjenner at du har falt i den og innser at du behøver medisinering. Jesus har jo både tilgitt deg dine synder (1.Joh.2:12) og når du gjør synd så tilregner han deg den ikke (Rom. 4:6-8), men problemet oppstår altså når du IKKE ØNSKER Å TA I MOT MEDISINEN SOM FRIGJØR DEG FRA Å SYNDE.

1Joh 1:5-10 forklarer denne problemstillingen. ”Dette er det budskap vi har hørt av ham og forkynner dere: Gud er lys, og det er ikke noe mørke i ham. Dersom vi sier at vi har samfunn med ham, men vandrer i mørket, da lyver vi og gjør ikke sannheten. Men dersom vi vandrer i lyset, likesom han er i lyset, da har vi samfunn med hverandre, og Jesu, hans Sønns blod renser oss fra all synd. Dersom vi sier at vi ikke har synd, da bedrar vi oss selv, og sannheten er ikke i oss. Dersom vi bekjenner våre synder, er han trofast og rettferdig, så han forlater oss syndene og renser oss fra all urettferdighet. Dersom vi sier at vi ikke har syndet, så gjør vi ham til en løgner, og hans ord er ikke i oss”.

Men hva gjør man når man har syndet og ØNSKER å bli fri fra syndens trelldom? Jo, da svarer heldigvis Bibelen slik: ”Der synden ble stor, ble nåden enda større!” (Rom.5:20). Jo større synden er – jo mer Nåde kommer du til å få! Dette er gode nyheter. Dette innebærer at uansett hvilken synd du praktiserer, kommer du til å få den medisinen du behøver for å bli fri – om du da vil ha den!

Du ser, nådesbudskapet gir ikke en lisens til å synde. Nådesbudskapet er derimot selve medisinen som frigjør deg fra å praktisere synd. Svaret på temaet: ”Hvordan tilegne seg Guds godhet slik at vi seirer” blir derfor følgene: Det finnes en seier for deg. Denne seieren er vunnet av Jesus. Du tar i mot denne seier i tro. La seieren få virke i deg og slå rot og vit at uansett hvor stort nederlaget har blitt, vil seieren bli desto større.

”Bli da derfor sterk ved nåden i Kristus Jesus!” (2.Tim 2:1).


Disiplene.

Ingen kommentarer: