mandag 19. mai 2008

20. Mai ”Kristen livsstil”

En kristen person er et menneske som har valgt å være en etterfølger av Jesus fra Nasaret. Disse kalles disipler. Bibelen oppmuntrer oss til å følge Ham helhjertet, men samtidig innser den at vi ”alle snubler i så mangt” (Jak.3:2). Når vi snubler, er det godt å vite at kristen livsstil ikke kommer ut i fra religiøse bud, regler og krav. En kristen livsstil er rett og slett en frukt av vår hjerte til hjerte relasjon med Jesus, samt at man lar Jesus få lov til å leve sitt liv ut i gjennom seg (Gal.2:20). Den som kjenner Ham og elsker Ham,
ønsker nemlig å leve etter Hans vilje.

Først og fremst er Guds vilje at vi har fellesskap med Gud (1.Kor.1:9, Joh.15.1-14 og Matt.7:7-8) En disippel er nemlig først og fremst kalt til å ha samfunn med sin mester. Ved hjelp av bibellesing, bibelundervisning og bønn blir vi kjent med Gud og Hans vilje. I denne intime relasjonen kan vi både gråte ut, le, be om ting vi behøver samt å hente ny styrke, visdom og veiledning. Denne relasjonen er så dyrebar. Her er kilden til alt liv, glede og
styrke. Våk over denne relasjonen i ditt liv. Tiden med Gud er det første Satan vil angripe. Klarer han å stoppe livstilførselen fra Gud, vil vi tørke inn som kristne. La oss virkelig prioritere vennskapet med vår Gud!

Når en disippel har hatt god tid med sin mester og lyttet nøye til Ham, kan disippelen gå ut å praktisere hva mesteren lærte ham. I vårt tilfelle skal vi representere alt hva Jesus sa, gjorde og lærte. I Matt 10:40 sier Jesus: ”Den som tar imot dere, tar imot meg”. Med andre ord representerer vi Jesus i vår hverdag. La det nye livet flyte ut av deg slik at du praktiserer Jesu hjertelag i hverdagen. ”Slik som Han er, slik er også vi i denne verden”, sier jo 1.Joh.4:17. Dette innebærer ikke bare at vi i Hans navn kan gjøre tegn og under. Først og fremst skal vi passe på å ha den åndelige frukten i våre liv. Jesus sa: ”for på frukten skal treet kjennes” (Matt.12:33).

Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, godhet, mildhet, saktmodighet, tålmodighet og selvdisiplin (Gal.5:22). Kun et åpent og ærlig forhold til Jesus i Ordet og bønnen, vil skape disse fruktene i oss. Alle ønsker vi å bære den samme frukt som Jesus bar. Her er det viktig å vite at man ikke klarer å produsere denne frukten selv, men lar Jesus få produsere åndens frukt i oss (1.Kor.1:30, 1.Tess.5:23-24, Filipp.2.13). Dette er nåde over nåde.

Disiplene

Ingen kommentarer: