tirsdag 6. mai 2008

6. Mai ”Det er mulig å herske i livet”

Du og jeg er skapt av Gud til å råde og regjere i livet. Gud forteller menneskene i 1Mos 1:28 at dette er fult mulig på grunnlag av Hans velsignelse over oss. ”Gud velsignet dem og sa til dem: Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden, legg den under dere og råd over havets fisker og himmelens fugler og over alt levende som rører seg på jorden”. Selv synden skulle vi herske over. 1M 4:7 sier: ”Synden ligger på lur ved døren. Den har lyst på deg, men du skal herske over den”.

”E.Kr” har vi fått tilbake den paradisiske tilstanden med Gud, ja ikke bare fått den tilbake, vi har blitt enda mer velsignet enn det Adam og Eva var. Kristus bor nå i oss, noe han ikke gjorde i Adam og Eva (Gal.2:20). Dessuten har vi fått autoriteten i navnet Jesus til å bruke der vi måtte behøve det (Koloss.3:17, Mark.16:15-20, Filipp.2:10)

Likevel har jeg hatt noen samtaler de siste ukene med personer som ikke opplever at de seirer. De føler at de ikke får det til og at de ikke erfarer den seier som Jesus vant for dem. Mitt hjerte gråter. Vi må hjelpe alle som opplever det slik. Det er derfor vi de nærmeste dagene skal belyse et viktig tema nemlig: ”Hvordan tilegne seg Guds godhet slik at vi seirer”.

I dag vil jeg slå fast den viktigste og mest grunnleggende sannheten, nemlig at Skriften lærer oss at ”det er fullt mulig å herske i livet” Rom 5:17 sier nemlig: ”For om døden kom til å herske ved den ene, fordi denne ene falt, hvor meget mer skal da de som mottar nådens og rettferdighetsgavens overstrømmende rikdom, leve og herske ved den ene, Jesus Kristus.” og Rom 8:37 sier: ”Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss”.

Ha en fantastisk dag med vissheten om at det finnes lys i tunnelen og at du skal vinne mer enn Seier der du nå har lidd nederlag.

Disiplene.

Ingen kommentarer: